Fondatorul Forumului Economic Mondial a discutat despre necesitatea ca liderii globali să își mențină controlul asupra tehnologiei.

Fondatorul și președintele Forumului Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, a discutat despre modul în care stăpânirea tehnologiei poate ajuta elitele puternice „să fie stăpânul lumii”, în timpul unui discurs recent.

Klaus Schwab: Cei care stăpânesc noile tehnologii “într-un fel sau altul, vor fi stăpânii lumii”

Klaus Schwab: Cei care stăpânesc noile tehnologii “într-un fel sau altul, vor fi stăpânii lumii”

Schwab a făcut aceste comentarii în timpul discursului său principal la World Government Summit 2023 – un eveniment găzduit de o organizație non-profit, care este „dedicată modelării viitorului guvernelor”.

„Ne aflăm la început”, a spus Schwab. „Când vă uitați la transformarea tehnologică, aceasta are loc, de obicei, în termenii unei curbe în formă de S. Iar noi suntem abia acum în momentul în care trecem la faza exponențială.”

Fondatorul WEF a adăugat: „Și sunt de acord, inteligența artificială, dar nu numai inteligența artificială, ci și metaversul, tehnologiile neospațiale și aș putea continua la nesfârșit… biologia sintetică. Viața noastră peste zece ani va fi complet diferită, foarte mult afectată. Și, cine stăpânește aceste tehnologii, într-un fel, va fi stăpânul lumii.”

Deși Schwab crede că tehnologia îi poate ajuta pe globaliști să stăpânească lumea, el și-a exprimat, de asemenea, „profunda îngrijorare” că aceste tehnologii ar putea „scăpa” de sub controlul elitelor globale.

„Îngrijorarea mea, îngrijorarea mea profundă este că tehnologiile sursă, dacă nu lucrăm împreună la scară globală, dacă nu formulăm împreună forma politicilor necesare, ele vor scăpa de sub controlul nostru pentru a stăpâni aceste tehnologii”, a declarat Schwab.

Pentru a reduce riscul ca globaliștii să piardă controlul asupra acestor tehnologii, Schwab și-a exprimat dorința de a „forma politicile necesare pentru a se asigura că aceste tehnologii servesc omenirii”.

De asemenea, Schwab a susținut că cetățenii individuali se vor „simți copleșiți de schimbare”, deoarece „nu pot înțelege cu adevărat ce se întâmplă” și a spus că acesta este motivul pentru care guvernele mondiale trebuie să intervină „să aibă ambiția și viziunea de a arăta că aceste tehnologii pot servi pentru binele oamenilor”.

Deși Schwab nu a intrat în detalii despre modul în care aceste tehnologii vor schimba viețile oamenilor în timpul acestui discurs, el și WEF (care încearcă să „modeleze agendele globale, regionale și industriale”) și-au împărtășit anterior viziunile distopice.

Printre numeroasele tehnologii pentru care au pledat se numără tehnologia care fuzionează identitatea fizică, digitală și biologică, sistemele de identitate digitală (ID) care determină accesul la servicii, microcipurile pentru copii și sistemele automate de inteligență artificială (AI) care cenzurează „discursul de ură” și „dezinformarea”.

Sursa: https://www.latestly.com/socially/world/new-klaus-schwab-who-masters-those-technologies-in-some-way-will-be-the-master-of-latest-tweet-by-disclose-tv-4842753.html