Selectați pagina

Klaus Iohannis: Înțelegem asigurarea securității Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri

Klaus Iohannis: Înțelegem asigurarea securității Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri

Klaus IohannisKlaus Iohannis a declarat că asigurarea securității Israelului este un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri, anunță Agerpres.

“Înțelegem asigurarea securității Israelului ca un subiect axiomatic, pentru care nu există compromisuri. Pe de altă parte, combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României. De aceea, suntem membri ai coaliției anti-Daesh și participăm la grupul de lucru ‘Stabilizare’ al acesteia. Orice cooperare cu Israelul în lupta împotriva terorismului va fi o contribuție comună la atingerea obiectivului major de a aduce pacea și bunăstarea pe glob”, a susținut președintele Iohannis, într-o declarație comună cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Președintele României i-a mulțumit omologului său pentru primirea călduroasă.

“România acordă o importanță specială relațiilor cu Statul Israel, iar această vizită vine să onoreze trecutul cooperării noastre și mai ales să proiecteze viitorul ei. Sunt încrezător că relațiile neîntrerupte de prietenie dintre țările noastre cu o tradiție de 68 de ani, bazate pe valori și obiective comune, vor continua să se dezvolte și să se extindă în beneficiul ambelor popoare. Am convingerea că discuțiile fructuoase pe care le vom avea pe parcursul acestei vizite vor contribui la consolidarea dialogului nostru diplomatic, politic și sper și economic”, a spus Iohannis.

Președintele Iohannis efectuează începând de duminică până vineri o vizită de stat în Israel și Palestina. Aceasta este prima sa vizită de stat de la preluarea mandatului.

El se va întâlni luni și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se întâlnesc și cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. După întrevedere, aceștia se vor deplasa spre Biserica Sfântului Mormânt, pe care o vor vizita.

La sfârșitul zilei, președintele Iohannis și soția sa vor participa la dineul de stat oferit de omologul său israelian.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *