Selectați pagina

Kievul îi minte pe ucraineni şi întreaga lume

Kievul îi minte pe ucraineni şi întreaga lume

sua + ucrainaSocietatea ucraineană este supusă unei presiuni informaţionale fără precedent din partea propagandiştilor de la Kiev, care încearcă prin minciunile lor să ascundă faptul că în sud-estul ţării are loc cel mai autentic război civil.

Este greu de înţeles de ce poporul cult din Ucraina crede în miturile politice vehiculate de mass-media, declară Andrei Manoilo, profesor la Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

„Spaţiul informaţional al Ucrainei este, în prezent, închis total pentru alte surse de informaţii. Acolo funcţionează doar canalele ucrainene de televiziune, marea majoritate a cărora se află sub controlul oligarhilor ucraineni. Situaţia din sud-estul ţării este prezentată într-un singur fel. Transmisia canalelor ruseşti a fost închisă. Canalele străine loiale Rusiei sunt cenzurate. Societatea ucraineană se află, în prezent, într-o blocadă informaţională totală. În afară de canalele ucrainene, ucrainenii pot viziona doar canale americane şi occidentale. Însă doar pe acelea care reflectă poziţia oficială a SUA. Atunci când nu există informaţii complete despre ceea ce se întâmplă cu ţara, cu economia ei, locuitorilor nu le mai rămâne altceva de făcut decât să se bazeze pe estimările făcute de mass-media”.

Procesul obţinerii de evaluări obiective din presă este extrem de dificil. Trebuie vizionate multe canalele de televiziune, trebuie comparate punctele de vedere, trebuie analizate faptele, reportajele de la locul incidentului. Este o activitate costisitoare şi epuizantă. Este mult mai uşor să obţii o estimare analitică a evenimentelor doar de la un canal de televiziune.

Dacă citim presa ucraineană, ne facem următoare impresie: în primul rând, în sud-estul ţării nu are loc un război civil, ci o operaţiune antitero. Armatei ucrainene îi opun rezistenţă nu forţele de autoapărare, nu poporul revoltat din Donbass, ci terorişti internaţionali, printre care mulţi mercenari din Rusia şi alte ţări, spune Andrei Manoilo.

„Dacă se repetă des ceva, chiar un lucru odios, el începe să fie perceput ca real. Propagandiştii ucraineni acţionează în felul următor: ei nu spun că luptă împotriva propriului popor. Ei spun că luptă împotriva Rusiei: împotriva trupelor, serviciilor speciale şi mercenarilor ruşi. Şi de fiecare dată când militarii ucraineni obţin vreun succes în lupta împotriva forţelor de autoapărare, se spune că a fost distrus un convoi de tehnică rusească”.

Întreaga ideologie a Maidanului se bazează pe mobilizarea în rândurile sale a adepţilor şi susţinătorilor înfocaţi ai urii împotriva Rusiei, ai rusofobiei. În prezent, Kievul propagă activ această ură. Însă, mediat ce acest sentiment va slăbi, vor începe problemele legate de recrutarea de voluntari în batalioanele punitive. Iar noile autorităţi nu vor mai avea pe cine se baza.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке