Selectați pagina

Jumătate din adulții americani, incluși în bazele de date pentru recunoaștere facială

Jumătate din adulții americani, incluși în bazele de date pentru recunoaștere facială

recunoastere-facialaAutoritățile din Statele Unite ale Americii ar avea în bazele de date pentru recunoașterea facială peste o sută de milioane de oameni.

Având în vedere numeroasele evenimente neplăcute petrecute în ultimul an, foarte mulți dintre americanii de rând și-au pierdut încrederea în autorități. Iar o știre publicată de curând de către cei de la Engadget cu siguranță nu va ajuta la remedierea situației. Conform unui studiu efectuat în cadrul Universității de Drept din Georgetown, bazele de date pentru recunoașterea facială folosite de către acestea includ în ziua de azi nu mai puțin de 117 milioane de adulți americani.

Din câte se pare, asta ar reprezenta aproximativ jumătate din numărul total de adulți din țara respectivă. În mod interesant, studiul respectiv menționează că polițiștii s-au folosit de carnetele de conducere ale persoanelor din 26 de state pentru a realiza acest lucru, iar multe dintre acestea nu au comis niciun fel de infracțiune. Și, de parcă situația nu ar fi deja destul de gravă, publicațiile menționează că bazele respective nu ar fi folosite într-o manieră corespunzătoare.

”Nu există standarde pentru a asigura acuratețea informațiilor incluse acolo și nu există niciun sistem pentru a elimina posibilele prejudecăți”, scrie unul dintre autorii studiului. Dintre cele 100 de agenții intervievate de către aceștia, 52 au recunoscut că au utilizat sistem de recunoaștere facială în trecut. Asemenea tehnologii pot da greș în foarte multe cazuri, iar unii cetățeni americani au avut mari probleme deoarece au fost confundați cu infractori.

Ulterior, anumite organizații au început să atragă atenția asupra faptului că anumite minorități ar putea fi afectate de asemenea tehnologii. Subiectul rămâne unul extrem de dificil, iar problemele nu vor putea fi rezolvate foarte ușor, însă multe dintre organizațiile de acest fel nu fac decât să complice și mai mult situația. Tehnologiile pentru recunoaștere facială au devenit din ce în ce mai răspândite în Statele Unite ale Americii în ultima perioadă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке