Selectați pagina

Jucăriile de plastic cu care copiii obinuiesc să se joace atunci când fac baie sunt pline de bacterii și ciuperci

Jucăriile de plastic cu care copiii obinuiesc să se joace atunci când fac baie sunt pline de bacterii și ciuperci

Răţuştele de plastic cu care copiii obinuiesc să se joace atunci când fac baie sunt pline de bacterii și ciuperci, susțin cercetători elvețieni și americani. 

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare a Apelor Eawag, Institutul Federal de Tehnologie din Zurich și de la Universitatea din Illinois (SUA) au ţinut nişte răţuşte timp de 11 săptămâni în apă curată și un alt grup de răţuşte în „apă de baie folosită care conținea resturi de săpun, murdărie, transpirație și bacterii care însoțesc corpul uman”, transmite Rador.

Ulterior, răţuştele au fost decupate și examinate. Studiile de laborator au arătat că între 5 și 75 de milioane de celule se aflau pe fiecare centimetru pătrat din suprafața lor.

Rățuștele expuse la apă murdară de baie erau purtătoare de ciuperci, iar 80% din toate exemplarele studiate au dezvoltat germeni potențial patogeni, în special legionella și bacterii foarte rezistente. Problema provine în principal din interiorul jucăriei, extrem de dificil de curățat.

„Când copilul apasă burta răţuştelor pentru a pulveriza apă, nu este deloc neobișnuit ca jetul să fie maroniu. Acest lucru poate întări imunitatea copiilor, dar poate provoca și iritații ale ochilor și urechilor sau infecții gastrointestinale mai problematice”, a explicat microbiologul Frederik Hammes.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii