Selectați pagina

John McCain: Putin se pregăteşte să dea o lovitură Republicii Moldova

John McCain: Putin se pregăteşte să dea o lovitură Republicii Moldova

vladimir-putin-calls-out-american-exceptionalismJohn McCain a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să controleze teritorii din Republica Moldova după modelul implementat în Ucraina.

Senatorul republican a declarat că Putin este interesat de crearea unui coridor terestru din Rusia în Crimeea. Pentru a face acest lucru, Rusia ar avea nevoie de Mariupol, despre care crede că este viitoarea ţinta a lui Putin, transmite Censor.net.

Potrivit senatorului republican, în prezent exista 14.000 de trupe de menţinere a păcii în Republica Moldova şi Transnistria, iar Putin ar putea încerca să controleze teritorii şi din aceste regiuni.

John McCain a mai spus că preşedintele rus pune presiune pe statele baltice, astfel că nu se va opri în Ucraina şi Crimeea, dar şi că preţul plătit pentru teritoriul obţinut, respectiv sancţiunile internaţionale, nu reprezintă nimic pe lângă ce a obţinut.

NATO, pregătită să acţioneze

NATO se va reuni de urgenţă şi va decide ce acţiuni colective sunt „adecvate” în cazul în care în R. Moldova ar apărea „omuleţi verzi”, a declarat, miercuri, oficialul american Earle Litzenberger, subliniind, totodată, că statele membre pot reacţiona individual dacă s-ar întâmpla aşa ceva.

„Republica Moldova are o poziţie dificilă din cauza situaţiei din Transnistria. Continuăm să sprijinim şi să negociem o soluţie în ceea ce priveşte integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova. Sprijinim procesul de negociere «5 plus 2» în vederea găsirii unei soluţii. Monitorizăm situaţia în Transnistria, aşa cum facem în toate ţările din vecinătatea estică a Alianţei”, a declarat, miercuri, la Bucureşti, adjunctul misiunii SUA la NATO, Earle Litzenberger.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *