Select Page

În locul experienţei jocului mai apropiat de realitate, au transformat spaţiul destinat copiilor într-un laborator computerizat cu denumire pompoasă

În locul experienţei jocului mai apropiat de realitate, au transformat spaţiul destinat copiilor într-un laborator computerizat cu denumire pompoasă

Un mall din Canada a decis că locul de joacă destinat copiilor este prea periculos pentru aceştia, deoarece se pot lovi, aşa că a creat un spaţiu de joacă “interactiv”, dotat exclusiv cu iPad-uri. Părinţii care şi-au adus copiii la mall sunt revoltaţi şi îngroziţi de idee, scrie TreeHugger.

Mall-ul, Guildford Town Centre, se află în Surrey, British Columbia; recent, a investit 280 de milioane de dolari în reamenajare, iar în proiect a fost cuprinsă şi “îmbunătăţirea spaţiului interior de joacă pentru copii”. Această “îmbunătăţire” constă în renunţarea totală la echipamentele de joacă (tobogane, maşinuţe etc.), astfel încât copiii nu mai au pe ce să se caţere sau cu ce să se joace efectiv. În locul acestora au fost amplasate, pe pereţi, iPad-uri, iar spaţiul a fost redenumit “loc de joacă interactiv”, menit să ţină copiii ocupaţi, dar în linişte. Reprezentanţii mall-ului au numit iniţiativa “inovatoare şi unică”. Părinţii, în schimb, sunt indignaţi de schimbare şi au inundat pagina de Facebook a mall-ului cu mesaje negative.

“Este cea mai rea idee posibilă! De ce faceţi aşa ceva? Parcarea voastră este mult mai periculoasă decât zona de joacă pentru copii!”; “Am fost ieri în acest spaţiu. Mare dezamăgire! Exact de asta au nevoie copiii, de mai mult timp petrecut în faţa unui ecran de iPad”; “Nu mergeţi acolo decât dacă v-aţi propus ca pruncii voştri să nu se joace şi să nu interacţioneze cu alţi copii” – sunt doar câteva dintre mesajele transmise de părinţi. În apărarea sa, mall-ul susţine următoarele: “Oferim copiilor un mediu liniştit de joacă. Potrivit experienţei noastre de până acum, echipamentele de joacă activă (care implică alunecare ori căţărare) pot avea drept rezultat rănirea copiilor”. Aşa că, în locul experienţei jocului mai apropiat de realitate, mall-ul a transformat spaţiul destinat copiilor într-un laborator computerizat cu denumire pompoasă. Poate mesajele şi reacţiile părinţilor îi vor convinge, totuşi, să revină la toboganele şi maşinuţele tradiţionale.

Sursa: TreeHugger

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.