Selectați pagina

Joaca de-a Dumnezeu: Un cercetător chinez susține că a creat primii copii modificați genetic

Joaca de-a Dumnezeu: Un cercetător chinez susține că a creat primii copii modificați genetic

Notă: Au fost nascuti primii copii modificati genetic, in China. Modificarea genelor sta la baza crearii omului de tip nou, cipul fiind in stare sa interactioneze cu genomul uman pentru a-l supune lui antihrist.

Un cercetător chinez susține că a ajutat la conceperea primilor bebeluși cu gene modificate artificial. Ar fi vorba despre gemene, cu o genă editată care le oferă o anumita protecție împotriva HIV.  ADN-ul lor ar fi fost modificat cu un nou instrument capabil să rescrie cele mai profunde aspecte ale vieții.

He Jiankui, cercetător de origine chineză, stabilit în SUA, a anunțat descoperirea în stilul autentic al secolului al XXI-lea: printr- o serie de videoclipuri pe YouTube. El susține că a modificat embronii a șapte cupluri și că una dintre femei a născut deja. Într-un interviu acordat AP, cercetătorul chinez a spus că nu a dorit să împiedice transmiterea unei maladii ereditare, ci a încercat să le furnizeze gemenelor capacitatea de a face față unei infecții cu HIV. Toți tații implicați în aceste cercetări erau infectați cu HIV.

Dacă acest lucru se va dovedi adevărat, ar fi vorba despre o premieră mondială. Afirmația acestuia nu a fost nici verificată, nici confirmată, însă a generat deja îndoieli serioase. Gemenele, Lulu și Nana, s-au născut cu câteva săptămâni în urmă și se află acum acasă cu părinții lor. Identitatea familiei nu va fi însă făcută publică.

Dincolo de considerentele de ordin științific, proiectul  ridică îngrijorări etice majore. Poate fi considerat unul sigur pe termen lung? Până unde se poate merge cu „joaca de-a Dumnezeu?” „ A fost dechiscă o cutie a lui Pandorei?”,  se întreabă site-ul iflscience.com.

„Dacă este adevărat, acest experiment este monstruos”, a declarat profesorul Julian Savulescu, profesor de etică practică la Universitatea din Oxford. „Embrionii erau sănătoși. Nici o boală cunoscută. Editarea genetică însăși este experimentală și este încă asociată cu mutații în afara țintei”, a spus acesta.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *