Selectați pagina

Jenica Tabacu, muzeografa CASTELULUI SATANIST “Iulia Hasdeu”, s-a sinucis

Jenica Tabacu, muzeografa CASTELULUI SATANIST “Iulia Hasdeu”, s-a sinucis

EVZ: O DOAMNĂ A CULTURII româneşti S-A SINUCIS la 50 de ani. Avea o frumuseţe răpitoare… Galerie foto

Încă un doliu la muzeul „Iulia Haşdeu”, din Câmpina, judeţul Prahova. Jenica Tabacu, director al muzeului a fost găsită spânzurată în casă.
Surse judiciare au declarat, că directorul Muzeului „Iulia Haşdeu”, Jenica Tabacu, a fost găsit în casă, spânzurată, potrivit antena3.ro

Descoperirea a fost făcută de familie care a sunat la 112.

Femeia, în vârstă de 50 ani, nu a mai putut fi salvată.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii sunt la faţa locului şi au demarat o anchetă.

Din 1995 şi până în 1998, Jenica Tabacu a fost muzeograf la instituţia de cultură pe care avea să o conducă de la finele anilor ’90 şi până în prezent. Aproape toată cariera, Jenica Tabacu s-a axat pe studiul operei şi al vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia. . În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în proprietatea statului Castelul spiritist de la Câmpina, după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie.

Antena 3: Misterul pe care Jenica Tabacu l-a luat cu ea în mormânt

[…]Jenica Tabacu era atât de pasionată de viața lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, încât în 2006 a devenit doctor magna cum laude în filologie cu tema ”Viața și activitatea lui Hașdeu, între anii 1888-1907.

Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina a reușit să afle secretele prin care Iulia Hașdeu reușea să vorbească cu spiritul tatălui său, Bogdan Petriceicu Hașdeu. Tabacu a prezentat într-o ediție a emisiunii ”Voi cu Voicu”, difuzată în februarie 2018, o mică parte din misterele pe care fabulosul castel din Câmpina le ascunde.

”Acest castel a fost construit între anii 1894-1896, de Hașdeu, care asigura pe toată lumea că planurile edificiului i-au fost inspirate de spiritul fiicei defuncte. Într-adevăr, în arhiva muzeului se conservă documente a acestei construcții, care nu mai pune semne de întrebare pentru cei care vin, dimpotrivă e un loc care respiră printr-o poveste fascinantă, aceea a comunicare între tată și fiică. Aici te apropii de Dumnezeu”, spunea Tabacu.

Antena 3: Ultimul interviu al Jenicăi Tabacu. Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu”, despre spiritism și lumea de dincolo

[…]”Pentru mine, care timp de aproape două decenii m-am dedicat cercetărilor în documentele haședeene, este bine-venită orice impresie bună. Vreau să citez un mesaj pe care Hașdeu la primit în 24 iulie 1892, de la spiritul fratelui său Nicolae – Acesta, corelația între vis și o idee fixată înainte, va fi un bun subiect pentru a începe opera care va înălța numele tău prin cucerirea, nu descoperirea, științifică făcută într-un timp, care precede cu 100 de ani pe cel care ideile tale vor fi discutate și înțelese. Aceste mesaje spiritiste scrise de mâna mediumului, pe coli detașabile, transcrise de Hașdeu, nota cine participă la ședința respectivă. Manuscrisele păstrează în ele foarte multe idei și nu doar de lumea de dincolo, dar și despre comunicarea dintre lumi”, declara Jenica Tabacu, în februarie.

ROMANIA VIP PRESS: Jenica Tabacu, „scânteia” care duce mai departe ideile marelui BP Hașdeu, ca ele să fie discutate, și, mai ales, înțelese!

[…]Jenica Tabacu: Providența m-a trimis acolo şi la timp ca să înfăptuiesc tocmai la un secol de la moartea Magului, dar nu şi a spiritului său, ceea ce trebuia pentru păstrarea memoriei Hasdeilor cu respectul cuvenit unor genii. Căutările mele m-au condus către simbolismul constructiv în care Hasdeu s-a manifestat după moartea fiicei sale. Ideile lui Hasdeu sunt în sfârşit “discutate şi înțelese” după o sută de ani, adică s-a împlinit previziunea comunicată prin medium, din partea spiritului fratelui savantului, Nicolae, în urmă cu un secol. Astăzi, la Cluj şi în Germania, manuscrisele spiritiste şi simbolistica edificiului hasdeian de la Câmpina, prezentate în lucrările menționate, sunt cercetate de specialişti în istoria religiilor, în ezoterism, lucrările făcând parte din bibliografia aleasă de aceştia. Iată semnul! De ziua Juliei Hasdeu, pe 14 noiembrie 2015, am lansat epistolele sale.

[…]

Asadar, zicea Jenica Tabacu: “Aici te apropii de Dumnezeu”. De fapt, acolo te apropii de dracul:

Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost mason iar spiritismul inseamna, de fapt, vorbirea cu dracii:

Ziarul LUMINA il elogiaza pe BOGDAN PETRICEICU HASDEU. Dar acesta VORBEA CU MORTII, adica cu dracii …

Colecţie de articole strînse de portalul ortodoxinfo.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.