Selectați pagina

Japonia a devansat Germania în clasamentul țărilor cu cea mai SCĂZUTĂ rată a natalității din lume

Japonia a devansat Germania în clasamentul țărilor cu cea mai SCĂZUTĂ rată a natalității din lume
JaponiaJaponia a devenit țara cu cea mai scăzută rata a natalității din lume, informează agenția DPA, citând un studiu.
Între 2010 și 2014, în Țara Soarelui Răsare, se nășteau, în medie, opt copii la mia de locuitori. În 2015, cifra a fost de 8,34 de copii.
În acest nedorit clasament, Japonia a devansat Germania, țara care avea o medie de 8,24 de copii născuți la mia de locuitori. Între timp, această cifră a crescut la 8,6 nou-născuți la 1000 de locuitori.Ca un fapt interesant, Japonia are peste 50.000 de cetățeni care au depășit vârsta de 100 de ani.
Studiul citat relevă în următorii 20 de ani, piața muncii din Germania se va confrunta cu un deficit de lucrători calificați. cercetătorii susțin că prezența imigranților ar putea contribui la acoperirea acestei cereri.
Conform datelor Băncii Mondiale, între 2011 și 2015, România a avut o rată de 9 copii născuți la 1.000 de locuitori, în scădere față de perioada 2001-2005, când se nășteau 10 prunci la același număr de locuitori. Specialiștii Academiei Române afirmau că și România se va confrunta cu o criză demografică majoră în viitorul apropiat, avertizând despre scăderea populației țării în viitorii 30 de ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *