Selectați pagina

Jacques Attali: Viitorul va fi despre găsirea unei modalități de reducere a populației

Jacques Attali: Viitorul va fi despre găsirea unei modalități de reducere a populației

Viitorul va fi despre gasirea unei modalitati de reducere a populatiei

jaques attali pandemie guvern mondial

Jacques Attali: Viitorul va fi despre găsirea unei modalități de reducere a populației

Începem cu bätrinii, pentru că de îndată ce depășesc 60-65 de ani, oamenii trăiesc mai mult decât produc și asta costă scump societatea. Apoi cei slabi, apoi cei inutili care nu ajută societatea și, în cele din urmă, proștii.

Eutanasierea vizează aceste grupuri; Eutanasierea va trebui să fie un instrument esențial în societățile viitoare. Desigur, nu vom putea executa oameni sau construi tabere. Dar ii facem să creadă că este pentru binele lor.

Suprapopularea este ceva care este prea costisitor din punct de vedere economic. Și din punct de vedere social, este mult mai bine atunci când mașina umană se oprește brusc, decât atunci când se deteriorează treptat…

Nici nu vom putea testa milioane și milioane de oameni pentru inteligența lor, pariați că vom găsi sau vom provoca ceva, o pandemie care vizează anumite persoane, un virus care afectează bătrânii sau oamenii grasi, nu contează, cei slabi îi vor ceda, cei temători și proștii vor crede în el și vor căuta tratament.

Selecția idioților are apoi grijă de ea însăși…

[Viitorul vieții – Jacques Attali, 1981] Interviuri cu Michel Salomon, colecția Les Visages de l’avenir, éditions Seghers.

Așa a scris Jacques Attali în 1981, care era atunci consilier al lui François Mitterrand.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке