Selectați pagina

Italianul, condamnat de justiția moldovenească pentru trafic de copii, extrădat

Italianul, condamnat de justiția moldovenească pentru trafic de copii, extrădat

Cetățeanul italian, Andrea Pasquini, condamnat în 2012 de justiția moldovenească la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii, a fost extrădat în Italia.

Acesta, pe lângă cei 13 ani din pedeapsa neexecutată, urmează să ispășească în țara de baștină încă o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru pedofilie.

Într-o scrisoare expediată către CrimeMoldova din penitenciarul din localitatea Pruncul cu puțin timp înainte de a fi extrădat, Pasquini a declarat că așteaptă ca CEDO să-i facă dreptate în cazul condamnării din Republica Moldova, pentru că ar fi fost condamnat pentru o crimă pe care nu ar fi comis-o. Italianul recunoaște acțiunile perverse față de minori, dar spune că nu a traficat pe nimeni.

„Cred că se va confirma că nu sunt vinovat de trafic de copii. Trebuie de stabilit care au fost interesele ce au determinat condamnarea mea la 20 de ani. Realitatea este că aici, în Moldova, poliția, procuratura și unele ONG, constituie un sistem criminal, care are puterea de a manipula judecătorii după bunul lor plac. Problema este că în Republica Moldova nu există o societate civilă care ar putea duce o schimbare până la capăt”, a declarat Pasquini în scrisoarea sa.

Precizăm că articolul 175 din Codul Penal prevede cel mult 7 ani de detenție pentru acțiuni perverse față de minori, iar în cazul articolului 206, traficul de copii, pedeapsa maximă este de 20 de ani de închisoare.

Andrea Pasquini a fost condamnat în 2012 la Chișinău, iar împreună cu el a fost condamnat la același termen de detenție și Oleg Sivitski, originar din Federația Rusă, care deține cetățenie moldovenească și norvegiană. Acesta a fost găsit vinovat pentru că a creat o pagină web, destinată pedofililor și promovării turismului sexual în Republica Moldova. În timp ce Pasquini se afla în Republica Moldova, un tribunal italian l-a condamnat la 4 ani de închisoare pentru întreținerea relațiilor intime cu băieți minori.

Inițial, în același dosar a fost reținut și fostul parlamentar din Grecia, Nick Georgiadis. Acesta venise în 2010 în Republica Moldova în calitate de consilier al  ministrului Economiei în cadrul Misiunii UE de Consiliere în Politici Publice, proiect finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova. Grecul a fost condus până la sediul poliției, însă a fost eliberat pentru că avea imunitate diplomatică.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *