Selectați pagina

ITALIA: Oficiali importanți din sistemul de sănătate, arestați pentru afaceri cu material de protecție și dezinfectante

ITALIA: Oficiali importanți din sistemul de sănătate, arestați pentru afaceri cu material de protecție și dezinfectante

În Italia, mai mulți înalți responsabili din sănătate au fost arestați pentru afaceri cu material de protecție și dezinfectante.

Printre cei arestați este și coordonatorul comitetului de urgență pentru combaterea Covid-19 din regiunea italiană Sicilia.


Antonino Candela este acuzat că a făcut parte dintr-un „grup de interes alcătuit din oameni de afaceri și oficiali publici corupți”, a anunțat poliția, făcând referire la acțiunile acestuia de dinainte să devină șeful departamentului pentru situații de urgență din Sicilia.

Potrivit acuzațiilor, acesta ar fi fost unul din cei responsabili de trucarea unor licitații publice pentru echipamente și servicii medicale în valoare de aproape 600 de milioane de euro începând cu 2016, în schimbul unei mite de aproximativ 1,8 milioane de euro, susține poliția.

Candela a fost directorul unei autorități responsabile de sănătatea publică care ar fi trucat licitații alături de o agenție regională în capitala siciliană Palermo.

Este o imagine absolut alarmantă și dezamăgitoare a nivelului de ilegalități din sistemul de sănătate sicilian, unde corupția sistemică a permis obținerea unor profituri ilicite foarte mari”, susține mandatul de arestare al magistraților.

Poliția a anunțat de asemenea că a pus sechestru pe activele a șapte companii din Sicilia și Lombardia și a confiscat 160.000 de euro, sumă despre care se suspectează că a fost primită ca mită de către inculpați.

Sursa: https://www.europafm.ro/italia-oficiali-importanti-din-sistemul-de-sanatate-arestati-pentru-frauda-si-coruptie/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке