Selectați pagina

Italia a abrogat legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii

Italia a abrogat legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii

Legea care obliga părinții să-și vaccineze copiii cu 10 vaccinuri înainte să înscrie copiii la școlile de stat a fost abrogată de Parlamentul italian, informează La Repubblica.

Amendamentul a fost a adoptat de Senatul italian – camera superioară a Parlamentului -, cu 148 de voturi și 110 de voturi împotrivă. Vechea lege a intrat în vigoare în Martie, după ce Guvernul de la acea vreme a justificat-o printr-o epidemiei de rujeolă.

Conform legii, care a stârnit dezbateri aprinse în Italia, părinții care nu-și vaccinau copiii riscau amenzi de până la 500 de dolari. Până la acel moment, doar patru vaccinuri erau obligatorii.

Dar noua coaliție, formată din Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului, a promis în timpul campaniei electorale că va abroga această lege.

Opinia publică din Italia a devenit foarte sceptică în privința vaccinurilor după ce în 2012, un judecător din Rimini a acordat compensație unei familii cu un copil cu autism, după ce a decis că boala a fost cauzată de vaccinul ROR (Rujeolă, Oreion, Rubeolă). La apel, curtea a întors decizia Judecătoriei din Rimini.

Tot în Italia a ieșit la iveală că unul dintre foștii membrii ai Consiliului de Administrației ai Fundației Glaxo Kline, ong fondată de compania farmaceutică omonimă, a fost numit în Ministrului Sănătății de la Roma, în vechiul Guvern, așa cum ActiveNews anunța anul trecut.

Atunci s-au strâns sute de mii de semnături pentru cercetarea posibilului conflict de interese de către Agenția Națională Anticorupție (ANAC) din Italia.

Actualul Ministru de Interne, Matteo Salvini, a spus în campania electorală că „unele companii multinaționale sau farmaceutice folosesc Italia pe post de cobai”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *