Selectați pagina

Israelul vrea să expulzeze zeci de mii de migranți. Vor primi câte 3000 de euro și bilet de avion. Cei care vor refuza, vor fi încarceraţi

Israelul vrea să expulzeze zeci de mii de migranți. Vor primi câte 3000 de euro și bilet de avion. Cei care vor refuza, vor fi încarceraţi

Israelul a anunţat că lansează un program prin care circa 38.000 de migranţi aflaţi ilegal în această ţară vor trebui să aleagă între expulzare şi încarcerare.

Premierul Benjamin Netanyahu a lăudat iniţierea acestui proiect.

„Am expulzat deja circa 20.000, iar acum misiunea este ca şi ceilalţi să plece”, a indicat şeful executivului, care a calificat prezenţa migranţilor drept o ameninţare la adresa securităţii publice şi a ţesutului social al statului Israel, scrie agerpres.ro.

În replică, ONG-urile care apără drepturile migranţilor acuză autorităţile israeliene că îi tratează ca migranţi economici pe cei care fug de războaie şi persecuţii, în loc să le acorde dreptul de azil.

Conform datelor oficiale, majoritatea migranţilor vizaţi de această măsură a expulzării provin din Sudan şi Eritreea.

Astfel, cei care vor accepta să plece din Israel vor primi din partea autorităţilor circa 3.000 de euro şi un bilet de avion către ţara lor sau către o ţară terţă dispusă să-i primească. În schimb, cei care nu acceptă oferta şi refuză să părăsească Israelul până în luna martie vor fi încarceraţi.

Anul trecut, 4.012 migranţi ilegali au părăsit Israelul, 3.332 dintre ei fiind veniţi din ţări ale Africii subsahariene.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *