Selectați pagina

Israelul forțează un nou conflict cu palestinieni

Israelul forțează un nou conflict cu palestinieni

Primăria israeliană a Ierusalimului a dat avizul final pentru construirea a 566 de locuințe în trei cartiere de colonizare în Ierusalimul de Est, la două zile după preluarea funcției de către președintele american Donald Trump, informează Agerpres, citând AFP și Reuters.

Permisele de construire a acestor locuințe fuseseră blocate la sfârșitul lui decembrie la cererea premierului israelian Benjamin Netanyahu, în așteptarea sosirii lui Trump la Casa Albă, a declarat pentru AFP Meir Turgeman, președintele comisiei privind construcțiile și planificarea pentru municipalitatea Ierusalimului.

Administrația fostului președinte american Barack Obama a avut o atitudine critică față de acțiunile de colonizare ale Israelului în teritoriile palestiniene, însă Trump a anunțat, deja, referitor la acest subiect, că națiunea israeliană „trebuie tratată cu mai mult respect”.

Există o Rezoluție Consiliului de Securitate al ONU, care cere Israelului să stopeze construcția de locuințe în teritoriile ocupate, însă Israel a anunțat că nu se va supune.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *