razboi in palestinaMinistrul de Externe al Palestinei, Riad Malki, acuză Israelul de comiterea unor crime împotriva umanității în Fâșia Gaza și cere o anchetă internațională. S-a întâmplat în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, desfășurat la Geneva.

„Israelul este pe cale să comită crime odioase, distruge complet cartiere locuite. Ceea ce face Israelul este o crimă împotriva umanității și „încalcă Convențiile de la Geneva”, a spus Malki.

„Israelul distruge complet cartiere locuite, Israelul a distrus 2500 de case. Infrastructura a fost distrusă. Forțele israeliene vizează centre medicale de la Gaza”, a precizat ministrul, subliniind că este necesar ca Israelul să dea socoteală pentru aceste crime.

La rândul său, reprezentantul israelian în consiliu, Eviatar Manor, a acuzat mișcarea islamistă palesteniană Hamas de comiterea unor crime de război atunci când trage cu obuze și rachete asupra civililor israelieni, construiește tuneluri pentru a ataca sate și ascunde muniție în școli.

Sursa: realitatea.md