Selectați pagina

Israelul, acuzat de crime împotriva umanității

Israelul, acuzat de crime împotriva umanității

razboi in palestinaMinistrul de Externe al Palestinei, Riad Malki, acuză Israelul de comiterea unor crime împotriva umanității în Fâșia Gaza și cere o anchetă internațională. S-a întâmplat în cadrul sesiunii extraordinare a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, desfășurat la Geneva.

„Israelul este pe cale să comită crime odioase, distruge complet cartiere locuite. Ceea ce face Israelul este o crimă împotriva umanității și „încalcă Convențiile de la Geneva”, a spus Malki.

„Israelul distruge complet cartiere locuite, Israelul a distrus 2500 de case. Infrastructura a fost distrusă. Forțele israeliene vizează centre medicale de la Gaza”, a precizat ministrul, subliniind că este necesar ca Israelul să dea socoteală pentru aceste crime.

La rândul său, reprezentantul israelian în consiliu, Eviatar Manor, a acuzat mișcarea islamistă palesteniană Hamas de comiterea unor crime de război atunci când trage cu obuze și rachete asupra civililor israelieni, construiește tuneluri pentru a ataca sate și ascunde muniție în școli.

Sursa: realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *