Selectați pagina

Israelul, acuzat de “crime de razboi” in “lagarul de concentrare”

Israelul, acuzat de “crime de razboi” in “lagarul de concentrare”

Israel crime de razboiFostul vicepremier britanic John Prescott a comparat situatia din Fasia Gaza cu o tabara de concentrare si a spus ca bombardamentele trebuie sa fie vazute drept crime de razboi.

“Actiunea militara care se presupune ca vizeaza Hamasul este atat de brutal disproportionata si atat de grosolan fara discernamant incat este imposibil sa nu se vada actiunile Israelului ca fiind crime de razboi.

Israelul ii numeste teroristi, insa actioneaza ca un judecator, juriu si calau in tabara de concentrare care este Gaza”, a scris John Prescott in Sunday Mirror.

Fostul vicepremier din perioada lui Tony Blair sustine ca orice alta tara ar fi transformata in “proscris” daca ar actiona in acelasi fel ca Israelul, afirmand ca bilantul mortilor de pe urma atacurilor israeliene in Fasia Gaza se ridica la mai mult de 1.000.

“Ce s-a intamplat cu poporul evreu in mainile nazistilor este ingrozitor. Dar ati crede ca acele atrocitati ar da israelienilor un simt unic al empatiei fata de victimele unui ghetou”, mai spune John Prescott.

Acesta mai numeste Israelul “o tara care a luat aproape de trei ori mai multe vieti decat cele pierdute in tragedia zborului MH17, in mai putin de trei saptamani; o natiune care a aruncat in aer un spital, a bombardat si a ucis copii care jucau fotbal pe plaja”.

Israelul a acceptat, sambata seara, cererea ONU pentru un armistitiu de 24 de ore, in Fasia Gaza, insa a avertizat ca armata sa va actiona imediat, daca militantii palestinieni vor incalca intelegerea.

Armistitiul initial a expirat sambata seara, la 20.00, ora locala, iar locuitorii din Fasia Gaza s-au folosit de acest ragaz pentru a recupera cadavre si pentru a strange provizii.

Sursa: ziare.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii