Notă: Profeții legate de sosirea vremurilor de pe urmă spun că înscăunarea lui Antihrist va fi în Ierusalim, în Templul lui Solomon şi pe Tronul lui David

După cum relatează Breaking Israel News: Institutul Templului din Ierusalim a anunțat că a finalizat construcția unui altar potrivit pentru slujba templului. Altarul, care a durat câțiva ani pentru a fi construit, poate fi operațional imediat, a relatat revista Matzav Haruach.

ISRAEL: Au construit altarul celui de-al treilea templu din Ierusalim

ISRAEL: Au construit altarul celui de-al treilea templu din Ierusalim

Institutul Templului s-a angajat să pregătească toate îmbrăcămintea și instrumentele necesare pentru reconstrucția Sfântului (al treilea) Templu din Ierusalim. În plus, Institutul operează un centru educațional pentru vizitatori și un program de pregătire pregătitoare pentru membrii familiei preoților care doresc să fie gata să slujească de îndată ce templul este reconstruit. Altarul este o componentă centrală a serviciului biblic de sacrificiu. De fapt, existau altare separate pentru tămâie și pentru alte jertfe.

Cel mai mare altar a stat în curtea exterioară a Cortului, iar mai târziu în Templu. Avea aproximativ cinci metri (16 ft) înălțime și 16 metri (52,5 ft) lățime, cu patru „coarne” sau colțuri și o rampă.

Potrivit Bibliei, altarul nu poate fi făcut din pietre cioplite cu unelte metalice. Altarul pregătit de Institutul Templului, sub îndrumarea arhitectului Rabin Shmuel Balsam, respectă această cerință.

Este făcut din cărămizi arse la aproximativ 1.000 de grade Celsius (1.832 de grade Fahrenheit), pentru a rezista căldurii imense a flăcării eterne a templului și greutății animalelor care urmează să fie sacrificate. Măsurătorile sale sunt în conformitate cu interpretarea rabinului Maimonide (Maimonide: 1138 – 1204. Părerile sale sunt considerate o piatră de temelie a gândirii evreiești).

Ceea ce face ca altarul să fie atât de unic este că poate fi dezasamblat și asamblat cu ușurință, astfel încât să poată fi mutat rapid și eficient din locația actuală, expus la institut, pe Muntele Templului, „când va veni timpul”. A fost lansat în decembrie 2014 și este acum gata de utilizare. Cu Paștele (evreiesc) apropiindu-se și jertfa Paștelui fiind o componentă centrală a sărbătorii tradiționale, poate că acel moment va veni în curând!

KO: The Temple Institute este o organizație din Israel care se concentrează pe efortul de a construi al treilea Templu evreiesc din Ierusalim. Institutul a reușit să construiască cu materiale originale, (așa cum se menționează în Vechiul Testament) obiecte autentice pentru funcționarea celui de-al treilea Templu. Fondatorul Institutului este rabinul Ariel Yisrael, un fost parașutist al războiului de „6 zile”, căruia în 2008 i-a fost distins „Premiul pentru Cultura Evreiască” de către Ministerul Educației din Israel.

Sursa: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/07/blog-post_511.html