Selectați pagina

ISIS recrutează tineri germani pe Facebook, Twitter şi Instagram

ISIS recrutează tineri germani pe Facebook, Twitter şi Instagram

Directorul Biroului Federal pentru Protejarea Constituţiei (BfV), Hans-Georg Maassen, a declarat că jihadiştii ISIS folosesc agenţi de recrutare pe reţelele sociale (Facebook, Twiiter şi Instagram) pentru a radicaliza tineri germani începând de la vârsta fragedă de 13-14 ani.

Maassen a comparat metodele de recrutare utilizate de militanţii islamişti cu cele adoptate în trecut de mişcări radicale de orientare comunistă sau nazistă. În acest sens, naziştii încercau de asemenea să atragă tineri, care voiau să se revolte împotriva părinţilor sau societăţii. ”Pe reţelele noastre sociale există practic agenţi de recrutare care abordează tineri şi le trezesc interesul pentru ideologia islamistă”, a declarat directorul agenţiei de informaţii interne de la Berlin.

Aproximativ 20% din cei 900 de jihadişti germani recrutaţi de Statul Islamic sunt femei, care au plecat spre Siria şi Irak, scrie news.ro, citând Reuters. Se regăsesc şi jihadişti germani au vârste de 13 sau 14 ani.

Autorităţile germane monitorizează 548 de islamişti, care sunt consideraţi un risc de securitate, dar legislaţia nu permite arestarea acestora înainte să comită o crimă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii