Selectați pagina

Irlanda: O activistă pro-avort pretinde că botezul pruncilor violează drepturile omului ale copilașilor

Irlanda: O activistă pro-avort pretinde că botezul pruncilor violează drepturile omului ale copilașilor

Fosta președintă irlandeză, Mary McAleese, a criticat săptămâna aceasta botezul pruncilor și Biserica Catolică, susținând în același timp abuzul mortal asupra copiilor nenăscuți, prin avort.

Vorbind cu Irish Times, McAleese a afirmat că botezul pruncilor impune ”obligații pentru persoanele care au doar două săptămâni”.

Activistă radicală pro-avort, liderul politic a atacat în mod repetat atât Biserica Catolică. cât și pe alții care cred că copiii nenăscuți ar trebui să aibă drept la viață. În mod ironic, ea și-a exprimat oroarea față de acțiunea inofensivă de a boteza copilul cu apă în timp ce glorifica avortul – distrugerea violentă a pruncilor în pântece.

Breitbart ne prezintă mai multe:

Copiindu-l pe ateistul profesionist Richard Dawkins, care a susținut că etichetarea copiilor ca posesori ai credințelor religioase este ”întotdeauna o formă de abuz asupra copiilor”, McAleese a spus că pruncii botezați în Biserica Catolică sunt ”recruțații de copii, care sunt constrânși la obligațiile de a asculta pe tot timpul vieții”.

Botezul timpuriu încalcă drepturile fundamentale ale omului, a afirmat ea, adăugând că nu se pot impune obligații copiilor mici și apoi ”să li se spună la 7 sau 8 sau 14 sau 19 ani că `aici este ceea ce ați contractat, aici este ceea ce ați semnat`, deoarece adevărul este că nu au făcut-o”.

McAleese a spus că actualul model al botezului ”a funcționat mai multe secole, deoarece oamenii nu înțelegeau că au dreptul să spună nu, dreptul de a pleca”.

În acest context amintim că McAleese l-a mitraliat și pe episcopul catolic Kevin Doran de la Elphin, care a cerut catolicilor să meargă la spovedanie dacă au votat pentru abrogarea celui de-al 8-lea Amendament pro-viață din constituția țării.

The Irish Independent raportează că McAleese a înfruntat îndemnul episcopului și și-a exprimat deschis votul pentru a permite legalizarea uciderii copiilor nenăscuți în Irlanda. Ea a făcut declarațiile în weekend, la o conferință organizată de grupul de laici catolici We Are Church Ireland, din Dublin.

Committed Catholics au fost unul dintre cei mai puternici avocați pentru copiii nenăscuți în Irlanda și în întreaga lume. Ei continuă să lupte neobosit pentru a salva copiii de violența și distrugerea avortului.

Timp de zeci de ani, al optulea amendament a protejat copiii nenăscuți și mamele în mod egal în Irlanda, recunoscând că ambele sunt ființe umane valoroase care merită dreptul la viață. Peste 100.000 de copii nenăscuți și mame irlandeze au fost cruțați de durerea și de moartea avortului.

Irlanda a fost, de asemenea, unul dintre cele mai sigure locuri din lume pentru mamele însărcinate și copiii lor, cu una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate maternă din lume.

Acum, teama este că legea avortului din Irlanda va fi oglindită la fel ca în Marea Britanie, unde în fiecare an, una din cinci sarcini se termină cu avort. În Marea Britanie, avortul este permis până în săptămâna 24 de sarcină.

 

Sursa: https://www.lifenews.com/2018/06/25/abortion-activist-claims-infant-baptisms-violate-a-babys-human-rights/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке