Selectați pagina

Irlanda acuză Facebook că ar fi transferat date ale utilizatorilor săi către serviciile americane de securitate

Irlanda acuză Facebook că ar fi transferat date ale utilizatorilor săi către serviciile americane de securitate

Facebook_1-300x200Irlanda va începe investigații cu privire la un posibil acces al serviciilor americane de securitate la datele private ale utilizatorilor de Facebook, după ce Comisia Europeană a declarat invalid acordul transatlantic referitor la transferurile de date.

Potrivit Bloomberg, citat de b1.ro, investigația vine în urma unei plângeri a unui fost student austriac la drept, Max Schrems, care acuză divizia din Irlanda a Facebook că transferă ilegal date către serviciile de securitate americane.

Pe de altă parte, Rossa Fanning, avocat al rețelei de socializare, a declarat că Facebook respectă în totalitate legislația irlandeză și comunitară și va sprijini investigațiile.

Un caz asemănător a avut loc și în Viena, când Schrems a încercat să pornească un proces împotriva Facebook, pe care îl acuza că încalcă legislaţia europeană în domeniul confidenţialităţii datelor printr-o politică conformă cu programul Prism al Agenţiei Americane de Securitate NSA. Procesul a fost respins de un tribunal din Viena, în luna iunie.

Sursa: activenews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *