Gazda prezentatoarei emisiunii „Să trăim sănătos”, Elena Malysheva, imunologul şi doctor în ştiinţe medicale, evreul Andrei Prodeus, a declarat pentru portalul «URA.RU», că oamenii pot consuma carne de origine umană şi, contrar credinţei populare, canibalismul nu este periculos pentru sănătate.

„Dacă am ignora normele etice şi morale, atunci carnea umană nu se va deosebi prin nimic după compoziţie de altă oricare carne”, a explicat Andrei Prodeus corespondentului agenţiei ura.ru

Necătînd al toate disputele privind consumul de carne umană, potrivit interlocutorului, aceasta ar salva populaţia lumii în acel caz cînd va merge vorba despre reducerea numărului de oameni şi a stabilitătii industriale.

Potrivit lui Andrei Prodeus, canibalismul în sine nu dăunează sănătăţii, iar pericol pentru consum va exista doar dacă carnea umană va fi infectată.

„Dacă creatura pe care urmează să o consumi este infectată, ai şanse mari să te îmbolnăveşti. După aceeaşi logică, este posibil să te infectezi cu salmonele de la un pui care nu este îndeajuns preparat termic”, a concretizat Prodeus.

Anterior, profesorul Şcolii de Economie din Stockholm, Magnus Soderlung, a afirmat că consumul de carne ar putea salva omenirea. Însuşi acest profesor a recunoscut că este gata să încerce consumul de carne umană potrivit mass-mediei.