Selectați pagina

(INVAZIA lăcustelor) Insectele ATACĂ Rusia în valuri şi fac prăpăd în calea lor

(INVAZIA lăcustelor) Insectele ATACĂ Rusia în valuri şi fac prăpăd în calea lor

lacusteHoarde de lăcuste au afectat Uralii de sud din Rusia, unde autorităţile încearcă să stăvilească insectele care fac prăpăd pe unde trec. Astfel, mii de hectare de culturi agricole au fost distruse în Başkortostan, Orenburg şi Celiabinsk.

În prezent, terenurile agricole sunt tratate cu substanţe chimice cu ajutorul aviaţiei utilitare, relatează luni canalul de televiziune Vesti-24, citat de Agerpres.

Canicula, seceta şi, la toate acestea, s-a mai adăugat şi invazia de lăcuste. Atât de multe nenorociri parcă niciodată nu s-au abătut asupra agricultorilor ruşi din respectivele regiuni, informează postul menţionat de televiziune. Insectele devorează toată vegetaţia din calea lor. În mai multe zona din Urali a fost instituită starea de calamitate.

În loc de cele trei milioane de tone de cereale pe care agricultorii ruşi din Başkortostan sperau să le recolteze, chiar şi previziunile cele mai optimiste relevă că nu vor reuşi să adune nici măcar două treimi din cifra prevăzută.

În regiunea vecină Celiabinsk, invazia lăcustelor a afectat 700.000 de hectare de culturi agricole, dar cu toate acestea autorităţile regionale nu consideră situaţia drept “critică”.

“Măsurile principale de profilaxie au fost luate încă în 2011, de aceea numărul dăunătorilor a scăzut până la pragul critic”, a declarat postului de televiziune citat Elena Maslova, agronom-şef din regiune, apreciind că, în pofida dezastrului făcut de lăcuste, nu se înregistrează distrugeri de mari proporţii.

Sursa: rtv.net 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  De atâta că omul[eu] a[m] nădăjduit ca un nebun în tehnică şi a[m] mulţumit diavolului-mamona pentru câştigul care nu-i[mi] ajunge niciodată, precum zice Părintele Arhimandrit Pafnutie, “patima saţ nu are”.
  Da cetăţeanul rus Lenin Ulianov ce a învîţat?
  !pântecele să vă fie dumnezeu
  !trupul să vă fie dumnezeu
  !banul să vă fie dumnezeu

  Oamenii de azi asta şi face, cu toate că se găseşte cineva că cu buzele şi cu vocea cere ajutor de la Dumnezeu, însă inima-i preocupată de cele materialniceşti şi întunecate.

  “Dat-a stricăciunii rodul lor şi ostenelile lor, lăcustelor”, zice David undeva la ps.77, de ce? Pentru că au uitat de Dumnezeu.
  Domnul dă ploaie, Domnul dă soare şi răcoare, şi tot Domnul dă Binecuvântare pentru a înflori orice ierbuşoară.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.