Selectați pagina

Inundaţiile din India, Bagladesh şi Nepal au luat viaţa a 1200 de persoane şi au lăsat milioane de oameni fără adăpost

Inundaţiile din India, Bagladesh şi Nepal au luat viaţa a 1200 de persoane şi au lăsat milioane de oameni fără adăpost

Cel puțin 1200 de persoane şi-au pierdut viaţa  și milioane de oameni au rămas fără adăpost, după inundații devastatoare care au lovit India, Bangladesh și Nepal, fiind una dintre cele mai grave catastrofe de inundații care au afectat regiunea în ultimii ani.Cele mai multe dintre victime au fost înregistrate în India. (Este vorba de musonul de vară care are loc între lunile iunie şi septembrie.)

Agențiile internaționale de ajutorare au declarat că mii de sate au fost izolate prin inundații cu oameni care sunt lipsiți de hrană și de apă curată timp de câteva zile.

Pe parcursul acestei luni, din cauza inundaţiilor, peste 850 de oameni au murit în India. Oraşul Mumbai a rămas practic paralizat în urma precipitațiilor torențiale care au inundat străzile și au afectat 20 de milioane de persoane.

Inundaţiile şi alunecările de teren, cauzate de ploi, au făcut peste 150 de morţi şi în Nepal. Reprezentanţii organizaţiilor de binefacere au declarat că 90 de mii de case din această ţară au ajuns sub ape.

În Bangladesh, din aceeaşi cauză şi-au pierdut vieţile 134 de oameni. De asemenea, 5,7 milioane de persoane au avut de suferit.

Ploile abundente le-au dat bătăi de cap şi locuitorilor din Turcia. Ca urmare a precipitaţiilor abundente, mai multe străzi au rămas blocate.

Vremea rea le-a dat bătăi de cap şi autorităţilor din oraşul rus Soci. La doar câţiva kilometri de ţărm, în Marea Neagră, au fost surprinse 12 tornade. Din cauza lor, nouă zboruri au fost amânate, iar alte avioane au fost direcționate către aeroporturile din orașele apropiate, Anapa și Krasnodar.

https://www.youtube.com/watch?v=Zjqyen-n53Y

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.