Selectați pagina

Întreprinzătorii agricoli vor trebuie să procure Registrul de evidență a zilierilor

Întreprinzătorii agricoli vor trebuie să procure Registrul de evidență a zilierilor

Inspectoratul de Stat al Muncii atenționează întreprinzătorii agricoli, care beneficiază de lucrări cu caracter ocazional, că trebuie să țină un Registru de evidență a zilierilor. Inspectoratul de Stat al Muncii susține că Registrul se eliberează contra cost de către Inspecţia teritorială de muncă, la prețul de 26 lei 40 bani, scrie bizlaw.md

Registrul de evidenţă a zilierilor poate fi achiziționat în urma efectuării transferului mijloacelor financiare prin instituțiile bancare.Virând suma respectivă, în baza dovezii de achitare, Registrele de evidenţă a zilierilor vor fi eliberate de către Inspecția teritorială de muncă în raza căreia se află unitatea economică. Rechizitele bancare privind transferul mijloacelor financiare pentru procurarea Registrului de evidenţă a zilierilor pot fi consultate aici.

Legea privind exercitarea unor activităţi necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de zilieri este în vigoare din data de 2 septembrie. Documentul reglemetează desfășurarea activităților necalificate doar în agricultură. Pentru aceste activități nu va trebui de semnat un contract individual de muncă, însă este suficient doar acordul de voință al părților.

Conform legii, durata zilnică a activităţii necalificate cu caracter ocazional exercitate de către un zilier nu poate depăşi 8 ore. Persoanele cu vârsta de la 16 la 18 ani pot lucra 7 ore, iar persoanele cu vârsta de la 15 la 16 ani – 5 ore. Totodată, minorii cu vârsta de la 15 la 16 ani pot exercita aceste activităţi numai cu acordul în scris al părinţilor sau al reprezentanţilor săi legali dacă, în consecinţă, nu le va fi periclitată sănătatea, dezvoltarea, instruirea şi pregătirea profesională. De asemenea, ei nu pot fi implicați în activități ce urmează să fie desfășurate pe timp de noapte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *