Selectați pagina

Între timp… Moldova e în prag de dezastru de mediu

Între timp… Moldova e în prag de dezastru de mediu

La periferia Chișinăului, o localitatea întreagă aruncă deșeurile menajere în râul Ichel. Potrivit un internaut este vorba despre satul Făurești, care face parte din comuna Ciorescu, transmite Știri.md.

„În acest sat, au rezolvat foarte bine problema sistemului de canalizare. Au decis că deșeurile menajere trebuie să fie turnate direct în râul din localitate, numit Ichel. Pentru aceasta, a fost chiar construită o conductă specială prin care sunt aruncate aceste deșeurile”, scrie internaut pe o rețea de socializare.

Totodată, tânărul a ținut să remarce faptul că râul Ichel este unul dintre cele 8 râuri mari din R. Moldova, a căror lungime depășește 100 km. De asemenea, este afluentul drept al Nistrului, care curge în acest râu, aflat în apropierea satului Coșernița, raionul Criuleni. Dezastru ecologic la Țîpova. Una din cele mai frumoase zone din Moldova, plină de gunoi.

Tot potrivit lui, în apropierea satului Faurești, apă potabilă dintr-un izvor curge în acest râu Ichel. În acest sens tânărul se arată indignat de situația creată și spune că în momentul de față lumea este preocupată de problema coronavirusului, unde se iau măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestuia. Însă, în același timp, autoritățile nu observă probleme grave în jurul nostru. „La urma urmei, Moldova este de fapt în pragul unui dezastru de mediu!”, spune acesta. Acum tânărul se întreabă cât va mai dura această problemă și așteaptă o reacție din partea serviciilor competente, dar și măsuri concrete pentru a scăpa de situația creată.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке