Selectați pagina

Într-o predică recentă, Papa Francisc a declarat că Dumnezeu nu poate să facă nimic fără om

Într-o predică recentă, Papa Francisc a declarat că Dumnezeu nu poate să facă nimic fără om

Papa Francisc consideră că Dumnezeu are nevoie de om ca mărturisitor.

La 13 mai 2020, în timpul predicii la o mesă online, Papa Francisc a declarat că Dumnezeu nimic nu poate să facă fără om. Textul integral al predicii este publicat pe site-ul vatican.va.

Cugetând asupra parabolei despre vița de vie și ramurile sale (Ioan 15, 15), papa a menționat că „ramurile fără vița de vie nu pot face nimic, deoarece au nevoie de suc pentru a crește și a da roade”. Cu toate acestea, în opinia sa, „pomul și vița au nevoie de ramuri, pentru că ambii au o necesitate reciprocă, este o conlucrare mutuală pentru a da roade”.

Papa a menționat că „nu putem face nimic fără Iisus, ca ramurile fără vița de vie”. Dar pontificul consideră totodată că „și El – să-mi permită Dumnezeu să mă exprim astfel – se pare că fără noi nimic nu poate să facă”.

În plus, papa a menționat că Dumnezeu are nevoie de om ca mărturisitor: „să spunem puțin mai îndrăzneț: mărturisirea este necesitatea lui Iisus faţă de noi, oamenii”.

„Iisus cel preamărit în ceruri, după Patimile Sale, are nevoie de mărturia noastră pentru a crește, pentru a declara că Biserica trebue să crească … Noi, ramurile, avem nevoie de suc, iar vița are nevoie de roade, de mărturie”, a rezumat papa.

Sursa: http://www.vatican.va/content/francesco/it/cotidie/2020/documents/papa-francesco-cotidie_20200513_come-itralci-e-lavite.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке