Selectați pagina

Interzis în Franţa, vândut în Moldova. Contraceptivul, care a provocat patru decese, poate fi găsit în farmaciile din ţară

Interzis în Franţa, vândut în Moldova. Contraceptivul, care a provocat patru decese, poate fi găsit în farmaciile din ţară

contraceptiveInterzis în Franţa, dar vândut în continuare în Moldova. Este vorba despre contraceptivul Diane 35, care ar fi provocat moartea a patru femei din Franţa. Ginecologii moldoveni spun că nicio pacientă nu s-a plâns de reacţii adverse în urma întrebuinţării acestui preparat.

Potrivit farmaciştilor, Diane 35 este solicitat destul de des.

“Preparatul se găseşte în magazine. Este solicitat mai mult de doamnele şi domnişoarele care au probleme cu acneea”, a spus un farmacist.

“Acest preparat este în farmaciile din ţară. Înainte îl cumpărau mai des, acum mai rar. Costă vreo 70-75 de lei”, a menţionat o farmacistă.

Medicii spun că preparatul se eliberează doar în bază de reţetă.

“Acum îl folosim numai pentru tratament. Pe parcusrul anilor nu a fost înregistrat niciun caz asemănător cu cele din Franţa. Nici nu s-a plâns cineva că au avut reacţii adverse”, a declarat Valentina Diug, ginecolog.

Multe moldovence cred, însă, că preparatul ar trebui, totuşi, retras şi de pe piaţa din Moldova.

“Franţa e o ţară atât de dezvoltată şi e interzis acest preparat. Cred că şi la noi ar trebui să fie interzis”, a spus o femeie.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Securitate a medicamentului din Franţa au raportat 125 de cazuri de tromboze şi patru decese cauzate de Diane 35 în ultimii 25 de ani.

[youtube]http://youtu.be/kL6eP8x2QtQ[/youtube]

publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Dumnezeu iubeşte păcătoşii dar urăşte păcatul!

  Sfinţii numesc ţara Franţei “leagănul desfrânării” şi de aceasta va fi arsă cu foc!

  Iar nouă nu ne rămâne decât să amplificăm rugăciunea, s-o facem neâncetată!!!

  Răspuns
 2. carina

  Ar fi bine ca femeile din Moldova sa cunoasca “fata” adevarata a contraceptivelor. Insa, din pacate, medicii nostri fara a acorda atentie contraindicatilor, il recomanda practic in toate afectiunile. Si ca rezultat, la 29 de ani am ajuns sa mi se puna diagnoza “Menopauza medicamentoasa”

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Încă din protocoalele “înţelepţilor” din sion îmi amintesc ce planuri au sataniştii; au de gând să otrăvească omenirea prin toate căile posibile, în special prin produsele alimentare, în special dulciurile, prin corporaţiile farmaceutice, prin aer şi prin produsele modificate genetic.

   e de mirare cele ce se petrec în lume, dar să nu ne tulburăm, Sfinţii zic, cât aveţi tărie de caracter – nu prindeţi a vă mai înmulţi, s-a terminat răbdarea şi se apropie sfârşitul.

   Medicamentele să ne fie cele din biserica ortodoxă, până n-au schimbat slujbele, căci degrabă au în plan s-o facă. Tatăl nostru şi Crezul când n-o să mai cânte – la biserică să mergi este păcat.
   Ulei Sfinţit şi rugăciunea cu inima curăţă şi îndreptează, dar să nu ne silim să judecăm ce ne-ar fi mai de folos, pentru că Bunul Dumnezeu cunoaşte ce ne trebuie pentru mântuirea sufletelor noastre de păcat.
   Te Deum de mulţumire trebuie după posibilitate să dăm, la fiecare scârbă sau bucurie în semn de mulţumire!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *