Selectați pagina

Internetul Lucrurilor, vulnerabil în faţa hackerilor

Internetul Lucrurilor, vulnerabil în faţa hackerilor

Gadgeturile inteligente sunt utile, dar pot fi periculoaseAproximativ trei sferturi din gadgeturile care alcătuiesc Internetul Lucrurilor pot fi comprimise cu ușurință de către hackeri, potrivit Mashable.

Informația vine de la cercetătorii de la HP, care au examinat 10 dispozitive inteligente comune, printre care termostate, televizoare sau webcam-uri. Studiul a relevat că fiecare gadget avea în jur de 25 de vulnerabilități ce pot fi ușor exploatate de către infractorii cibernetici și că 70% din toate gadgeturile din Internetul Lucrurilor pot fi sparte.

Multe dintre aceste vulnerabilități țin de parolele slabe și de software-ul de protecție prost. 8 din 10 astfel de dispozitive nu cer parole suficient de puternice încât să fie cu adevărat utile și tot 8 din 10 gadgeturi îi puneau pe utilizatori în primejdie deoarece datele lor puteau fi interceptate în timp ce sunt transmise către cloud.

”La sfârșitul anului trecut, am auzit foarte multe lucruri despre Internetul Lucrurilor și câte ceva despre securitatea din acest mediu, dar nu am văzut nimic care să se concentreze special pe securitatea Internetului Lucrurilor. Așa că am decis să începem proiectul Top 10 Open Web Application Security Project Internet of Things, pentru a educa pulicul despre problemele care există”, scriu cercetătorii HP.

Compania de cercetare Garner prezice că vor fi peste 26 de miliarde de obiecte ce aparțin Internetului Lucrurilor până în anul 2020. În 2009 existau pe piață numai nouă milioane de astfel de dispozitive.

Sursa: http://playtech.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке