internaut-rus-condamnat-pentru-comentarii-antisemite-lasate-pe-o-retea-de-socializare-Un internaut din Rusia, în vârstă de 30 de ani, urmează să achite o amendă în valoare de 15 mii de ruble (480 de dolari) pentru că a lăsat pe o rețea de socializare mai multe comentarii antisemite și comentarii ofensatoare în adresa reprezentanților structurilor de stat, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat de presă difuzat de Procuratura regiunii Kirov a Federației Ruse.

Serghei Ciunkov, șomer cu gradul l de invaliditate, a fost condamnat pentru ostilitate, incitare la ură și umilire a demnităţii umane la o amendă de 15 mii de ruble.

S-a stabilit că, în perioada 12.02.2012 – 16.02.2012, Ciunkov a lăsat pe Internet mai multe comentarii care conțineau fraze instigatoare la ură și ostilitate, care au umilit demnitatea umană a unei persoane sau unui grup de persoane pe criteriu de naționalitate, origine, apartenența la un grup social.

În perioada procesului, Ciunkov a pledat vinovat. Potrivit lui, comentariile vizate au fost lăsate de către o persoană necunoscută, care i-a aflat parola de acces la Internet.