Selectați pagina

Insulina din grădină

Insulina din grădină

napiDiabeticii cheltuiesc o mulțime de bani pentru achiziționarea medicamentelor ce conțin insulina din farmacii și nu suspecta că insulina literalmente creștere în grădină.

Topinamburul, care uneori crește ca o buruiană, conține 30-40% de insulină naturală.

Helianthus tuberosus (topinambur, napi porcești) e o cultura unică, care în anii 20 ai secolului trecut a fost deschisă pentru Rusia de către Nicolae Vavilov. Vizitând rezervația indienilor din tribul iroquois, pe care europenii nu i-au putut cuceri de mai mult de 300 de ani, el a observat că aceștea au avut o slăbiciune față de aceste rădăcini.

Femeile din tribul iroquois așa și s-au numit: “mâncătoarele de napi de floarea soarelui”. Ele au născut copii puternici, sănătoși și frumoși. Tuberculii acestei minunate plante îi făceau pe iroquoieși puternici și sănătoși și i-au salvat de la foamete, la fel ca în Rusia oamenii se salvau de la foame cu cartofii.

Vavilov a încercat să introducă această cultură în Rusia, dar era represiunilor politice nu i-a permis să realizeze aceste planuri.

Noile proprietăți uimitoare a topinambrului au fost descoperite de profesorul V.N. Zelenkov din Institutul de Imunologie de la Novosibirsk: napiul este nu doar o hrană perfectă, dar, de asemenea, o substanță cu proprietăți de vindecare. După mai mulți ani de cercetare, el a descoperit capacitatea topinamburului de a vindeca multe boli, intări sistemul imunitar și a reda sănătate, tinerețe și bucuria de a trăi.

Proprietățile curative a acestei plante sunt asigurate prin conținutul bogat a unui complex de polizaharide și proteine ușor digerabile, macro-  și microelemente.

Topinamburul:
– asigură o nutriție celulară, stimulează întinerirea şi reînnoirea celulelor,
– elimină toxinele,
– stimulează activitatea tractului gastro-intestinal (elimină constipațiile),
– contribuie la scăderea conținutului de lipide și colesterol din sânge,
– imbunătățește starea funcțională a sistemului imunitar,
– normalizează metabolismul glucidic și lipidic.

Consumul  de topinambur dă rezultate pozitive la obezitate, ateroscleroză, litiazie renală, boli ale ficatului și rinichilor, ulcer gastric și duodenal, contribuind la o vindecare mai rapidă.

Pentru a îmbunătăți starea generală a organismului se face baia cu infuzia de muguri verzi și flori.

Dacă aveți diabet zaharat, puteți utiliza, de asemenea, miezul din dovlecei și bostani tineri. Pentru a face acest lucru, se ia miezul cu tot cu semințe, se toacă mărunt și se pune la salată, sau pur și simplu îl puteți mânca cu ulei vegetal de post.

Sursa: ecology.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *