Selectați pagina

Insula Evvia: A plouat torențial după o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Rusul

Insula Evvia: A plouat torențial după o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Rusul

După ce acum câteva zile, în spațiul on-line au circulat mai multe fotografii realizate pe insula grecească Evvia, în care se putea observa cum Mănăstirea Sfântului David a scăpat neatinsă de ghearele focului, la finalul săptămânii trecute, încă o veste bună din acest loc s-a răspândit cu repeziciune: în orașul Prokopion, ploaia a stins incendiul care amenința biserica Sfântului Ioan Rusul.

insula evvia incendii

Insula Evvia: A plouat torențial după o procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Rusul

Conform Agenției de știri elene „Ortodoxia”, la îndemnul ierarhului locului, Părintele Nikolaos, parohul bisericii Sfântului Ioan Rusul a organizat o procesiune în care au fost purtate icoana Sfântului, cea a Sfinților Împărați Constantin și Elena, dar și alte sfinte moaște aflate în biserica parohiei. La manifestarea religioasă au participat mulți credincioși, în pofida faptului că o parte dintre ei primiseră deja ordine de evacuare din partea autorităților.

Procesiunea s-a încheiat în jurul orei 22.00, iar în dimineața zilei de 7 august, în jurul orei 3.00, o ploaie torențială însoţită de rafale de vânt a căzut timp de 20 de minute și a reușit să stingă incendiul, salvând în mod minunat locuințele și biserica din orașul Prokopion.

„Sfântul Ioan este un Mare Sfânt! Aceasta este minunea care s-a săvârșit! Vestiți-o pretutindeni! De mai bine de o lună a fost secetă. Căutați pe site-urile de vreme toate prognozele care au fost făcute și vedeți dacă a fost anunțat cel mai mic nor sau chiar probabilitatea de ploaie și veți vedea că nu există nicăieri (așa ceva). Și noi toți aici plângem cu lacrimi de înduioșare și de mulțumire pentru Cuviosul Ioan, acest Mare Sfânt al nostru. Asta am avut de spus. Suntem cutremurați”, a transmis părintele Nikolaos.

***

În insula Evvia, a doua ca mărime din Grecia, peste 150 de case au fost distruse în urma incendiilor de vegetație din ultimele zile. Sute de persoane au fost deja evacuate din calea flăcărilor care au devastat o suprafaţă de cel puţin 35.000 de hectare de teren.

Amintim faptul că, un modul de intervenție din România, specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Este vorba despre 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Sursa: https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/fotia-eyvoia-deytero-thayma-vroxi-meta-tin-litaneia/

Traducere: Cătălin Acasandrei, doxologia.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке