Selectați pagina

INSTAGRAM sterge fotografiile cu bisericile sarbesti distruse in Kosovo

INSTAGRAM sterge fotografiile cu bisericile sarbesti distruse in Kosovo

Un cont INSTAGRAM al activiștilor sârbi care au publicat poze ale lacasurilor ortodoxe din Kosovo demolate de către populația majoritar musulmană albaneza din regiune, a fost eliminat. Administratia binecunoscutei platforme a scuzat decizia, prin faptul ca grupul postase “imagini tulburătoare”.

Sperând să zădărnicească încercarea Kosovo de a deveni membru al UNESCO, studenții de etnie sarba din statul autoproclamat Kosovo au creat o pagină pe Instagram, numita “Nu Kosovo membru UNESCO”. Acolo, acestia postasera fotografiile a numeroase lacasuri ortodoxe, incluzand mănăstiri, biserici și cimitire, care au fost demolate în anii de după castigarea independentei de facto de catre musulmanii albanezi, cu ajutorul unei campanii mortale de bombardamente NATO și aprobarea UE. Instagram a răspuns ca a blocat contul, pentru “conținut deranjant”.

“Ni s-a spus că postam imagini tulburătoare, și am postat pur și simplu adevărul – incendierea bisericilor și mănăstiri sârbești, a lacasurilor sfinte, distrugerea monumentelor, mormintelor și așa mai departe”, a declarat Nemanja Bisevac, unul din administratorii contului, pentru jurnaliști.

Jovan Aleksic, un alt administrator al contului și activist in grupul de protest Studenti pentru Adevar, a declarat pentru Sputnik Serbia, ca el crede ca pagina Instagram a fost suspendata in urma unei plângeri formulate de “cei care împing așa-numitul stat Kosovo, înainte, in UNESCO”, dorind o administrare albaneza in regiunea separatistă.

Contul a fost parte dintr-o campanie mai amplă numita “Nu Kosovo membru în UNESCO”, condusa de studenții sarbi din Kosovo, care speră să impiedice aceasta numire.

“Am trimis scrisori cu fotografii și clipuri video atașate, care vorbesc despre distrugerea patrimoniului cultural sârb din Kosovo, reprezentanților tuturor celor 195 de state membre UNESCO. 

Am organizat un protest mare în orașul sârb din nordul Kosovo, Sremska Mitrovica, împotriva intentiei de a deveni membru UNESCO a așa-numitului stat Kosovo”, a declarat Aleksic.

De asemenea, studentii au realizat materialul video pus la dispozitie pe aceasta pagina, care arată anihilarea aproape totală a patrimoniului religios și cultural sârb din Kosovo.

Există si o petitie online in susținerea cauzei, care poate fi accesata aici.

Darko Tanaskovic, ambasadorul Serbiei la UNESCO, a declarat pentru Sputnik Serbia, anterior, că ideologia “Albaniei Mari” susține distrugerea rămășițelor culturii sârbesti și încearcă să creeze o cultură kosovara. Peste 100 de biserici ortodoxe sârbesti au fost distruse în Kosovo, numai între 1999 și 2004, în timp ce regiunea separatistă era administrata de către Organizația Națiunilor Unite.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

2 Comentarii

 1. mircea

  Daca patriarhul Daniel si ceilalti ierarhi, au semnat in Creta pentru eretici, si noi trebuie sa semnam pt pastrarea Ortodoxiei, pentru Dumnezeu
  Putem sa mergem si sa inregistram la Patriarhie ( Mitropolie, Episcopie, unde va este mai aproape ) plangeri impotriva celor care au semnat in Creta, ca sa avem cat mai multe bonuri de inregistrare ne vor folosi ca sa dovedim ca suntem multi care nu-i dorim sa ne reprezinte ca ierarhi, si ca nu suntem de acord cu Sinodul din Creta.
  Daca vom avea nr de inregistrare e ca si cum am semna si noi pentru Dreapta Credinta, Sfinti, Canoane, Dumnezeu.
  Ei semneaza pt dracu, noi pt Dumnezeu!
  Ca exemplu de marturisire il avem pe Protos. Elefterie, care s-a dus si a depus la Arhiepiscopie cererea lui. Astfel, a marturisit in fata lor dar si in fata lui Dumnezeu. A aratat ca acestia sunt niste impostori, lupi in piele de oaie. Dansul ne este exemplu pt noi, noi la randul nostru trebuie sa fim exemplu pentru altii.Nu au ce sa ne faca..nu va fie frica!. Nu vor avea justificari, in fata nimanui, ca nu au stiut ca poporul nu e de acord cu ei..
  Sunt voci care spun sa asteptam pana la sinodul din toamna.. e gresit! Tot ei sunt in sinod.. Nu trebuie amanat..din contra, urgentat! Pana atunci trebuie mers in numar mare si obtinut bonul cu nr de inregistrare a plangerii, ca sa le aratam cand se strang ei la toamna, cati sunt impotriva lor. Avem cateva saptamani la dispozitie. Nu mult ..! Trebuie sa ne anuntam intre noi si astfel facem si ce ne-a poruncit Domnul care ne-a zis: ’ Luaţi seama, fraţilor, să nu fie cumva, în vreunul din voi, o inimă vicleană a necredinţei, ca să vă depărteze de la Dumnezeul cel viu. Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii, în fiecare zi, până ce putem să zicem: astăzi! ca nimeni dintre voi să nu se învârtoşeze cu înşelăciunea păcatului; Căci ne-am făcut părtaşi ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El’’ Evrei (3:12,14) Deci timpul nu trebuie pierdut..nu se stie niciodata cand vine moartea peste noi si vom da raspuns in fata Domnului pt ca am tacut cand trebuia sa spunem Adevarul.. ati vazut ce au patit saracii oameni in Italia..Oricand poate venii si peste noi un cutremur… DOAMNE FERESTE !
  Asa ca, ei au semnat in Creta pentru eretici, noi semnam aici pentru Sfintii Parinti si cele 7 Sinoade, cat mai multe plangeri impotriva lor !!! Ca sa putem duce mai departe si noi Credinta Ortodoxa!
  E posibil ca bonul de inregistrare sa fie biletul nostru spre rai ! Ia ganditi-va putin ! 
  Ps. Desi , e un om simplu, fara prea multi talanti, a avut curaj, si trebuie respectat pt acest lucru.
  Asta trebuie sa facem si noi, cu mic cu mare, sa marturisim peste tot, ori de cate ori avem ocazia, pana nu este prea tarziu…
  vizionati si asta:
  https://www.youtube.com/watch?v=xYN0_u1k5aM
  si pt intarire viata Sf Gavriil al Georgiei ( Georgia nu a participat in Creta, Slava Domnului !) :
  https://www.youtube.com/watch?v=REvewJizG5U

  Răspuns
 2. Mike

  Cine a intervenit pe ascuns pentru destramarea Iugoslaviei.
  Iata cine ..

  Un fost sef CIA a facut dezvaluiri socante intr-un interviu aparut intr-o revista din Serbia referitor la scenariul de dezmembrare a Iugoslaviei.

  Fostul agent este Robert Baer si acum este un scriitor de succes dupa ce a decis sa scie o carte despre Secretele Casei Albe. Rober Baer a fost retinut si arestat de mai multe ori dupa ce a dezvaluit treburi interne ale administratiilor Cill Clinton si George W. Bush. Un prieten apropiat al lui Baer, fost functionar in Senatul SUA a fost ucis prin impuscare dupa ce i-a furnizat agentului mai multe informatii considerate ca fiind clasificate.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке