Selectați pagina

Inspirat, Patriarhul Georgiei a găsit o soluție pentru creșterea natalității în ţară

Inspirat, Patriarhul Georgiei a găsit o soluție pentru creșterea natalității în ţară

În anul 2008, o știre devine virală în mediul ortodox, dar nu numai… În Georgia se nasc mai mulţi copii datorită Patriarhului Ilia al II-lea, mai exact – Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Georgiei le-a promis celor păstoriţi că va boteza orice copil născut într-o familie care are deja cel puţin doi copii.

Georgienii impresionați de promisiunea Patriarhului s-au pus pe treabă, fără să se teamă de criza economică ce deja se conturase și nici de conflictul militar cu Rusia din august, din acel an… „Când a anunţat că va boteza orice copil al părinţilor cu cel puţin doi copii, n-am rezistat oportunităţii de a mai avea unul”, a declarat o femeie al cărei al patrulea copil a fost botezat de Illia al II-lea. „A avea un copil botezat de Patriarh este foarte special”, a adăugat mama, Pati Bluashvili.

În Georgia – confruntată, până nu demult, cu o rată a natalităţii catastrofală – naşterile au sporit de la 48.000, în 2007, la 57.000, în 2008, spun statisticile.

Anii au trecut, Patriarhul Ilia a îmbătrânit (a împlinit 86 de ani), dar și-a ținut promisiunea de a susţine creşterea demografică a ţării. În noiembrie 2018, a botezat 700 de copii, fiind a 56-a ceremonie de botez în masă săvârșită în Catedrala Sameba din Tbilisi.

Din 2008 până în prezent, Preafericirea Sa a botezat 37.200 de copii. Conform celor mai recente statistici, Georgia are o populație de 3.718.200 de locuitori.

Nu e de mirare că despre Patriarhul Illia al II-lea (care păstoreşte circa patru milioane de credincioşi – peste 83% din populaţia ţării) se spune că „are un rol foarte influent în societatea georgiană” şi mulţi conaţionali îl privesc drept „figura cu cea mai mare autoritate din viaţa lor”.

Sursa: Georgie Ortodoxă

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii