Selectați pagina

Inselatorie la nivel inalt! O firma de renume, prezenta si in Romania, acuzata ca a vandut apa de la robinet pe post de apa de izvor timp de 10 ani!

Inselatorie la nivel inalt! O firma de renume, prezenta si in Romania, acuzata ca a vandut apa de la robinet pe post de apa de izvor timp de 10 ani!

Un scandal uluitor a izbucnit in presa, dupa ce un important producator de pe piata de retail a fost acuzat ca ar fi vandut populatiei apa de la robinet in locul produsului premium.

Se pare ca acesta ar fi facut asta in ultimii 10 ani, iar frauda este una colosala.

Compania Nestle este acuzata ca a vandut, sub tutela produsului Poland Spring, apa de la robinet, in valoare de 900 de milioane de dolari pe an, in ultimii 10 ani, incat izvorul din care sustine compania ca a imbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani in urma, potrivit Wall Street Journal.

Apa Poland Spring este „o frauda colosala, promovata impotriva consumatorilor americani”, potrivit unui proces initiat saptamana aceasta, arata ZF.

Procesul initiat in Connecticut, acuza ca presupusa „100% apa naturala de izvor”, asa cum scrie pe eticheta Poland Spring, este de fapt apa de la robinet care nu indeplineste definitiile federale.

De asemenea, este sustinut in dosar ca izvorul Poland Spring a secat in urma cu 50 de ani.

Drepturile asupra izvorului din Maine, a fost cumparat de Perrier in 1980 si a trecut in custodia Nestle cand gigantul a achizitionat compania Perrier in 1992.

Dar reclamantii sustin, in cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, ca Nestle a vandut in tot acest timp apa de la robinet purificata, nu apa de izvor „care simbolizeaza puritate si inalta calitate, impunand preturi premium”.

In proces se sustine ca apa nu este in conformitate cu reglementarile FDA care mentioneaza ca apa trebuie sa provina din izvorul respectiv sau din alte zone care alimenteaza respectivul izvor.

Compania mentioneaza 8 izvoare diferite ca surse pentru apa Poland Spring dar reclamantii spun ca nu exista dovezi ca sase dintre aceste izvoare ar exista in realitate si ca celelalte doua, au secat in urma cu mai bine de 50 de ani.

Nestle a respins acuzatiile, declarand ca „Acuzatiile aduse nu au nicio baza reala si ca sunt doar o incercare de a manipula sistemul legal pentru castiguri personale. Poland Spring este 100% apa de izvor”.

Poland Spring a fost obiectul unui alt proces in anul 2003, in Connecticut. Acele acuzatii sustineau ca specialisti angajati de Nestle au gasit o cale de a ocoli legea, si ca izvorul este situat deasupra unei foste ghene de gunoi si sub un sit unde erau depozitate ilegal excremente umane.

Desi compania a negat acuzatiile si atunci, a fost de acord sa doneze spre asociatii caritabile, aproape 10 milioane de dolari in urmatorii 5 ani.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.