Selectați pagina

Inscrierea copiilor la gradinitele din Chisinau se va face doar online

Inscrierea copiilor la gradinitele din Chisinau se va face doar online

Inscrierea copiilor la gradinitele din Chisinau se va face doar online pe site-ul egradinita.md. De azi municipalitatea a lansat si o campanie de informare in acest sens. Aceasta presupune difuzarea unui spot pe ecranele instalate in troleibuze si autobuze. Totusi, in transportul public nu am vazut filmuletul, iar soferii si taxatorii nu au habar despre asta, scrie protv.md

Spotul prin care parintii primesc instructiuni despre cum sa completeze formularul de pe egradinita.md ar fi trebuit sa fie difuzat in 120 de troleibuze si autobuze. Din cele peste 10 unitati de transport verificate de echipa noastra, in niciunul nu rula filmuletul.

Taxatorii au spus ca idee nu au de asa ceva, chiar daca anterior, directorul Regiei transport electric, Dorin Ciornii a confirmat ca incepand de azi spotul s-ar difuza.

“-Cunoasteti ca astazi in troleibuze trebuie sa se difuzezeun spot informativ despre gradinite? -Nu, nu cunoastem nimic.”

“-Nu stim nimic. -De la regia transport nu va spus despreasta? -Nu.”

“Nu ne-a spus nimeni nimic noua.”

Chiar si asa, parintii spun ca nu prea sunt atenti la ce se difuzeaza pe ecranele din transportul public.

“Nu prea atrag atentia, mai mult la copil atrag atentia.”

Maria Osenco spune ca pentru a prinde un loc la gradinita si-a inregistrat copilul inca pe cand acesta avea abia trei luni. Atunci a mers la sediul institutiei, insa intre timp a aflat si despre modalitatea on-line.

“Decat sa te duci la sediu sa cheltui si timp si bani pentru transport. Te-ai inregistrat de acasa si astepti randul.”

Pe cand altii cred ca on-line ar fi mai greu.

“E mai complicat pentru mamici. Sunt care nu se descurca cu internetul.”

Ana Stirbu urmeaza sa-si inscrie copilul la gradinita in aceasta luna. Spune ca nu i-a fost usor sa adune tot pachetul de documente.

“Ca sa poti inregistra copilul la gradinita ai nevoie de viza de resedinta. Asta e o problema pentru cei care inchiriaza un apartament. Trebuie sa platesc bani suplimentar pentru contract.”

Viceprimarul Ruslan Codreanu sustine ca formularele online vin sa excluda birocratia din sistem si sa asigure transparenta. Astfel, parintii vor putea sa verifice numarul de rand al copilului si sa afle cand urmeaza sa fie inscrisi.

Ruslan CODREANU, VICEPRIMAR MUNICIPIUL CHISINAU: “Nu mai este nevoie sa alergi pe la 5 responsabili ca copilul tau sa aiba loc in gradinita. 03:00-In 11 minute poti sa-ti inscrii copilul….”

El spune ca nu s-a cheltuit niciun leu pentru spot, intrucat acesta a fost realizat de cativa voluntari. Campania de informare se va desfasura pana la sfarsitul lunii mai. Filmuletul va rula si pe 5 panouri led din capitala, iar discutii privind completarea online a formularului vor fi purtate cu directorii gradinitelor, care ulterior vor comunica procedura si parintilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *