Selectați pagina

Inovații. Vaccinare fără injecție.

Inovații. Vaccinare fără injecție.

vaccinareVaccin administrat fără înţepătura acului. Este noua metodă concepută de o echipă de cercetători de la King’s College London. Potrivit specialiştilor, administrarea acestuia se face cu ajutorul unui disc de mici dimensiuni, dotat cu ace de dimensiuni minuscule, care perforează pielea superficial.

Instrumentul medical conţine zahăr uscat combinat cu un produs anti-HIV, care introdus în piele se dizolvă şi pătrunde în corp. Potrivit cercetătorilor britanici, spre deosebire de metoda tradiţională de administrare a unui preparat medicamentos, inovaţia ar putea elimina riscul de transmitere a bolilor prin ace de seringi contaminate.

Totodată, oamenii de ştiinţă speră că noua metodă de vaccinare va fi folosită în viitorul apropiat împotriva HIV, a malariei şi a tuberculozei.

[youtube]http://youtu.be/IyXolVS3twk[/youtube]

publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    „Vaccin administrat fără înţepătura acului. Este noua metodă concepută de o echipă de cercetători de la King’s College London.”

    de vreo 7-10 ani cunosc o asemenea metodă, un pătrăţel cu multe acuşoare perforează stratul exterior al pielii, şi nu ajunge până la nervi, însă tot conţinutul dozei se transmite în corp fără probleme. Posibil că este o metodă mai costisitoare şi poate mai complicată, dar totuşi, aşa tehnici nu sunt de azi, şi ceea ce apare nou şi este mai bun, rămâne în taină. Îmi amintesc cum un savant din rusia pare-mi-se zicea, oamenii nici nu-şi închipuie ce există pe lumea aceasta dar e secretizat pentru oamenii simpli.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке