Selectați pagina

Inovaţie sau nebunie curată? El este pacientul care se oferă VOLUNTAR primului transplant de cap uman din istoria medicinii

Inovaţie sau nebunie curată? El este pacientul care se oferă VOLUNTAR primului transplant de cap uman din istoria medicinii

transplant de capUn bărbat din Rusia, care suferă de o boală incurabilă, va intra în istorie ca fiind primul beneficiar al unui transplant de cap, scrie dailymail.co.uk, care publică un interviu acordat de către acesta, în exclusivitate, publicaţiei online.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat încă de la naştere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boală neuromusculară progresivă care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe.

“Decizia mea este finală şi nu am de gând să mă răzgândesc”, a afirmat Valery Spiridonov, exprimându-şi totodată încrederea totală pe care o are în acest proiect deosebit de ambiţios.

“Îmi e teamă? Sigur! Dar nu este doar ceva de speriat, ci şi foarte interesant. Trebuie să înţelegi că oricum nu prea mai am de ales. Dacă nu încerc asta, soarta mea va fi foarte tristă. Cu fiecare an, starea în care mă aflu se înrăutăţeşte”, a afirmat Spiridonov.

Potrivit dailymail.co.uk, Valery Spiridonov speră ca cel târziu anul viitor să poată fi efectuat transplantul de cap. Corpul pe care Spiridonov îl va primi aparţine unei persoane aflate în moarte cerebrală.

Chirurgul italian Sergio Canavero, directorul grupului Advanced Neuromodulation din Torino, şi-a propus să efectueze, în premieră, primul transplant de cap de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.

Sursa: antena3.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  cu siguranţă că nu i se va primi nimic.
  omul înafară de trup mai are suflet şi “duh”, pe care Psalmistul David îl numeşte “inimă”.

  La fel şi Sf.Serafim de Sarov descoperă această taină în dialogul cu Sf.Nicolae Motovilov, şi Sf.Iona al Odesei afirmă această taină.

  Anume pe acel duh al omului, înţelept se întronează Preafânta Treime, adică Harul Lui Dumnezeu, de aici începe gândirea omului, şi nu doar din creierul material, ci prin el se pun în aplicare funcţiile vitale ale întregului om material.

  de aceea Sfinţii zic, mintea omului este în inimă, adică omul gândeşte cu inima. La treptele rugăciunii se spune: pogoară mintea în inimă, în sens că, concentrează-ţi toate gândurile doar acolo, în inimă, care este duhul omenesc, şi dacă vei chema Numele Lui, El va pătrunde cu Lumina Sa, şi te vei lumina.
  dar cugetele precum spune Hristos că “vin din inimă”, anume asta şi înseamnă, că vine din duhul omului – inima lui, fiindcă cel ce gândeşte că din inima care are rol de pompă pentru sânge, nu e chiar corect, fiindcă omul nu gândeşte cu pompa, ci cu creerul material (în sens că el este ultimul intermediar care transpune gândurile în fapte fizic), dar lăuntric – cu duhul.

  şi dacă sufletul omului trăieşte în sângele omului, păi duhul omului trăieşte în substanţa suculentă albă curată a minţii.

  dar şi duhul şi trupul îi aparţine sufletului şi părerea personală este, că nu li se va primi să hibritizeze din 2 oameni aceste 3 elemente îmbinândule, fiindcă savantul întunecat de demoni raţionalizează cunoştinţele limitându-se doar cu materia văzută, dar cu nevăzutul nu are nici o tangenţă în practica lui.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.