Selectați pagina

Înmatricularea vehiculelor va fi simplificată

Înmatricularea vehiculelor va fi simplificată

inregistrare masiniProcesul de înmatriculare a mijloacelor de transport va fi simplificat, anunţă Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

În cadrul şedinţei de ieri, Guvernul a aprobat unele modificări privind modul de identificare, documentare și evidență a vehiculelor și agregatelor acestora.

Principala modificare se referă la implicarea unei singure persoane în procesul de înmatriculare a mijloacelor de transport, faţă de trei câte sunt în prezent. „Va fi numit un singur responsabil de procesarea datelor privind înmatricularea vehiculului, expert în identificarea vehiculelor, care va duce întreagă procedură de la început până la sfârșit”, a spus ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip

Expertul respectiv va purta răspunderea deplină pentru corectitudinea datelor introduse, fapt ce va exclude evitarea răspunderii pentru falsificarea documentelor de însoțire a vehiculelor, a numerelor motoarelor, caroseriei sau a agregatelor, precum și reutilizarea acestora fără autorizare.

Totodată, identificarea obligatorie a vehiculului va preveni și acțiunile care pot induce în eroare proprietarii şi cumpărătorii de vehicule în cazurile de înstrăinare ale acestora.

Altă modificare se referă la excluderea facturii de vânzare-cumpărare din lista documentelor obligatorii pentru înmatricularea de stat a vehiculelor. „Factura de vânzare-cumpărare este un document depășit de timp. Excluderea acesteia va optimiza procesul de înmatriculare a vehiculelor, va reduce cheltuielile suportate de către cetățeni și va simplifica procedurile de acordare a serviciilor respective”, a specificat ministrul.

Unicul document ce va atesta înstrăinarea vehiculului va fi contractul încheiat conform legislației în vigoare.

Sursa: eco.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *