Selectați pagina

Îngrijorarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene referitor la Sinodul Panortodox care va avea loc în anul 2016

Îngrijorarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene referitor la Sinodul Panortodox care va avea loc în anul 2016

Kyiv_Pechersk_LavraPe data de 27 octombrie 2015 Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene în discursul adresat credincioşilor din Ucraina a exprimat îngrijorarea referitor la Sinodul panortodox care va avea loc în anul 2016. „Socotim că este datoria noastră de a spune cîteva cuvinte despre îngrijorarea noastră referitor la organizaţia şi desfăşurarea Sinodului panortodox.  Ne adresăm către cei care se ocupă cu pregătirea desfăşurării Sinodului panortodox şi cerem ca să fie păstrate canoanele, tradiţiile şi obiceiurile Sfintei Biserici Ortodoxe…”, – a fost menţionat în această adresare.

Preşedintele Departamentului pentru relaţiile externe a Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul de Lugansk şi Alcevsk Mitrofan a menţionat că reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe au găsit diferite necoincidenţe referitor la punctele şi principiile desfăşurării Sinodului panortodox şi deciziile care vor fi luate. „În mare parte îngrijorarea apare din faptul că Bisericile Ortodoxe nu au ajuns la un consens cu privire la calendarul bisericesc, referitor la diaspora ortodoxă. Nu este pregătit pînă la stadia finală documentul despre misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană. Acest document e foarte important, dar nu există un consens referitor la conţinutul lui”, – a menţionat Mitropolitul Mitrofan.

O mare parte de credincioşi sau adresat la Fericitul Mitropolit Onufrie cu îngrijorări că acest Sinod panortodox va schimba unele momente în dogma Bisericii Ortodoxe.

Sursa: Episcopia Ungheni

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.