Selectați pagina

„Înghețarea banilor” din conturi. Prognoze privind viitoarea criză economico-financiară din SUA

„Înghețarea banilor” din conturi. Prognoze privind viitoarea criză economico-financiară din SUA
Mai multe voci din SUA, economiști, avocați, analiști financiari, politicieni – avertizează în privința iminentei crize financiare ce va urma, criză ce va afecta nu numai SUA, ci și întreg globul pământesc.

E vorba despre un plan pregătit  – „blocajul banilor electronici” la nivelul celor mai mari și răspândite instituții financiare (instituții implicate: FMI, Banca Mondială, BERD, Wall Street, chiar şi Rezerva Federală a SUA ş.a.). Efectul ar fi următorul: într-o bună zi, americanii nu își vor mai putea accesa conturile bancare, și nici nu vor putea efectua tranzacții prin intermediul instituțiilor financiare, a bursei de valori, etc. Oamenii nu vor putea să-și retragă mijoacele bănești din tonomate  (ATM-uri), de pe carduri, din bănci etc. din cauza insuficienței efective a numerarului în bănci și a inflației care a depășit orice nivel. Dolarul pierde din încrederea acordată, nu mai este valuta forte, acceptată la schimb pe piața mondială. Ușor, ușor se devalorizează. Apoi, mai e și factorul așa-numitei „economii pe credite”. SUA este o țară supraîndatorată (în filmulețele informative de mai jos puteți urmări dinamica datoriilor SUA). Mai mulți analiști economici au sesizat indicii unei viitoare crize economico-financiare și încearcă să descrie amploarea acesteia. De-asemenea, ei încearcă să preîntâmpine populația Americii, ca oamenii să fie pregătiți de ceea ce va urma. Toate acestea, spune Jim Rickards, avocat, vor fi dirijate spre scopul principal: controlul total (un control cât se poate de plenipotențiar).

Jim Rickards, autorul cărții ” Road to ruin” (Calea spre prăbușire), vorbește în emisiuni televizate și interviuri despre un fenomen pe care îl numește ” gheață -9/ice-nine” sau „înghețarea circulației banilor prin sistemul financiar și bursele de valori”, care ar afecta întregul glob pământesc, o rețea întreagă de instituții financiare. Mai multe detalii puteți afla urmărind videoclipul:

Întreaga emisiune în limba engleză:

James G. Rickards este un avocat american, speaker, speculator de aur, comentator de presă, autor în probleme de finanțe și expert în metale prețioase. El este autorul cărții „Războaiele valutare: realizarea următoarei crize globale” (2011) și alte trei cărți. A absolvit Universitatea John Hopkins în 1973, a lucrat pentru Wall Street timp de 35 de ani (consilier general la LTCM).

Unii spun că modalitatea în care Jim Rickards abordează problema nu e una profesionistă și că acțiunile lui sunt dirijate spre a -și vinde cărțile  (marketing).

Dar Jim Rickards nu e singurul care se pronunță cu privire la iminenta criză.

Ron Paul, o altă personalitate din America, afirmă același lucru.

Ronald Ernest „Ron” Paul (n. 20 august 1935) este un politician american. Membru al „Mișcării Tea Party”. A participat la alegerile prezidențiale din 1988 candidând din partea Partidului Libertarian. Înainte de alegerile din 2008, până în 12 iunie a fost pretendent la candidatura pentru președinția Statelor Unitedin partea Partidului Republican. La 13 mai2011 a anunțat oficial că va lupta pentru nominalizarea candidaturii din partea Republicanilor la alegerile prezidențiale din 2012.

Părerea lui Ron Paul, într-o emisiune televizată, în limba engleză, o aflați aici:

https://youtu.be/UN-LW8R-2yM

Bill Bonner, fondatorul  ” Agora” Inc. , are propriul material despre iminenta criză financiară și economică, făcut public în a. 2016. Îl puteți urmări mai jos:

Într-o emisiune din 2013, de la Russia Today, fostul consilier senior al Băncii Mondiale, Karen Hudes vorbește deschis, fără ezitări, despre cauzele viitoarei crize financiare şi nu numai:

Recent, președintele FMI a demisionat. FMI ne avertizează în privința viitoarei crize economice mondiale:

https://youtu.be/GP1d15TvHy8

 

În anul 2017, un articol de pe site-ul https://ro.sputnik.md suna în felul următor:

Un economist, care se numără printre puținii care au prezis criza financiară din 2008, prognozează o nouă criză, care ar putea duce la prăbuşirea bursei de valori și înlăturarea dolarului american.

Economistul care avertizează cu privire la izbucnirea unei noi crize este omul de afaceri american Peter Schiff.

Acesta afirmă, în ultima sa carte, că sistemul american de rezerve federale (Fed) a contribuit la umflarea unui balon uriaș, care nu poate fi micşorat. Atunci când se va sparge, consecințele asupra economiei vor fi foarte dureroase şi mult mai grave decât în cazul crizei din 2008.

„Cred că acest balon este prea mare pentru a putea fi dezumflat. Cred că este mama tuturor bulelor și, când se va sparge, nu va mai exista unul mai mare pe care Fed-ul să îl poată umfla pentru a masca aceste probleme, ceea ce înseamnă că nu vom mai putea evita consecinţele. De data aceasta, criza îi va afecta pe toți”, a atras atenţia economistul, citat de ZeroHedge.

Acesta a mai spus că toată lumea va avea de pierdut şi vor fi grav afectate piața bursieră, piața obligațiunilor și piața imobiliară. De asemenea, potrivit acestuia, dolarul va cunoaşte un declin puternic, iar puterea de cumpărare va fi anulată.

Schiff mai adaugă că actualul sistem financiar nu va reuși să reducă în mod artificial prețurile metalelor prețioase.

„Cât timp vor putea menține prețul aurului la un nivel redus? Vom ști când vom ajunge acolo. La un moment dat, prețul va exploda, deoarece activităţile de cumpărare sunt reale, iar vânzarea de hârtii nu poate camufla acest lucru”, a avertizat Peter Schiff.

Potrivit lui Schiff, aurul reprezintă alternativa reală la banii de hârtie, iar oamenii au început să nu mai aibă încredere în băncile centrale.

https://youtu.be/ynmwL8NeXoA

https://youtu.be/OFMTUiGOW94

https://youtu.be/4ygCJfzTpRg

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке