Selectați pagina

Infuentati de valul occidental, rasaritenii invata si ei sa se lupte cu Biserica

Infuentati de valul occidental, rasaritenii invata si ei sa se lupte cu Biserica

Susținătorii asa-zisei Patriarhii a Kievului, cu sprijinul unor persoane care purtau insignele “Sectorului de dreapta”, sustinatori ai viziunilor occidentale in “noua Ucraina”, au încercat să confiste Biserica Arhanghelului Mihail din satul Zaluhov (Regiunea Volyn), in Ucraina. In articolul de fata va punem la dispozitie un material video care suprinde o astfel de incercare: oameni plangand, rugandu-se si implorand toti sfintii, sa fie lasati sa savarseasca Sfanta Liturghie in biserica lor, asa cum au facut-o dintotdeauna.

Lacasul ortodox aparține comunității canonice a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

“In jurul orei 9 dimineata, mai multi bărbați îmbrăcați în uniforme de camuflaj, cu însemnele “ДУК ПС”, s-au deplasat la biserica, solicitand ca toata lumea sa iasa si sa se opreasca oficierea Sfintei Liturghii” – a declarat parohul Vladimir Covaci.

Dupa cum se poate vedea si in registrarea video, acestia au inconjurat biserica si au inceput sa se certe cu susținătorii Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene (de sub Patriarhia Moscovei).

Potrivit parohului, reprezentanții “Sectorului de Dreapta” și-au exprimat, de asemenea, intenția de a ocupa biserica. Pentru a evita ciocnirile, comunitatea a sunat la poliție, conform publicatiei Corespondent.

“Odată cu apariția reprezentanților legii, cei din Patriarhia Kievului și din Sectorul de Dreapta au început să se disperseze” – a spus preotul.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *