Selectați pagina

Indemnizaţii pentru copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească

Indemnizaţii pentru copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească

Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la condiţiile de stabilire şi plată a indemnizaţiilor pentru copiii adoptaţi şi cei aflaţi sub tutelă/curatelă. Astfel, din 1 ianuarie 2017, de indemnizaţie lunară pentru întreţinerea copiilor aflaţi sub tutelă/curatelă vor beneficia şi copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească, transmite IPN.

Indemnizaţia va fi achitată până copilul împlineşte vârsta de 18 ani, iar în cazul continuării studiilor în liceu, până la finalizarea studiilor liceale.

Pentru achitarea indemnizaţiei lunare pentru întreţinerea copilului aflat sub tutelă/curatelă în cazul copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească vor fi necesare suplimentar 6240 mii de lei anual.

În prezent la evidenţă se află 650 de copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească. Statutul de copil rămas temporar fără ocrotire părintească se atribuie copiilor ai căror părinţi sunt decedaţi sau au fost decăzuţi din drepturile părinteşti, fie au fost declaraţi ca fiind incapabili, printr-o hotărâre a instanţei de judecată. Statutul respectiv se atribuie copiilor şi în cazul în care părinţii au fost declaraţi dispăruţi fără urmă sau şi-au abandonat copiii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *