Dorin Galben, care a fost (și probabil este) un promotor activ al agendei propagandei LGBT apare în calitate de învățător în cursurile online pentru elevi, susținute de Ministerul Educației, Primăria Chișinău și Fundația Soros.

Omul predă elevilor „Educație civică”, explică tinerilor ce înseamnă adevărate valori.

În una din lecții propune ne să reflectăm despre eutanasie – pro sau contra.

Bine, unii ar spune: Ce e grav în a privi o problemă etică din mai multe perspective? Să admitem că aș fi de acord cu această abordare. Fie. Să privească elevii lucrurile din toate punctele de vedere.Într-adevăr.

De ce nu am extinde această practică asupra tuturor sferelor gândirii sociale? Eu am o listă lungă a unor subiecte în care aș vrea să văd aceeași abordare „pro și contra”. Intuiesc că autorii sorosiști dacă ar vedea această listă, li s-ar face părul măciucă și ar exclama: Aici nu poate fi admisă nicio critică! E o crimă! Nu putem pune astfel problema! Nu putem în aceste cazuri să discutăm despre diversitatea opiniilor!

De ce? Cine stabilește direcția, limitele și ținta care trebuie să fie deconstruită?

„Prin eutanasiere, bolnavul va muri rapid și fără dureri, fără să devină o povară, atât pentru propria persoană, cât și pentru cei din jur” – ce subiect fain, predat în plină pandemie. Nu-i așa?

S-o ucidem pe bunica/bunelul/mama/tata sau nu? Haideți, copii, să comparăm aspectele pozitive și negative, să dezbatem mai activ această problemă. De ce nu? E doar un exercițiu de imaginație, nu? Doar așa ne vom dezvolta gândirea critică și ne vom deschide mintea spre noi oportunități.

Autor: Octavian Racu, profilul său de socializare