Selectați pagina

Închisoare de până la 20 ani pentru traficul de organe umane

Închisoare de până la 20 ani pentru traficul de organe umane

sed-parlamentPedepse şi amenzi aspre pentru traficul de organe umane. Parlamentul a modificat pe 24 octombrie, în cadrul şedinţei plenare, termenul privaţiunilor de libertate pentru traficanţii de organe. Pedeapsa cea mai dura a fost aprobată pentru persoanele juridice – până la 20 de ani privaţiune de libertate.

Astfel comercializarea, sustragerea, păstrarea, primirea sau transportarea organelor umane, fără consimțământul donatorului, de către persoanele fizice, se va pedepsi cu închisoare de la 5 până la 12 ani sau cu amenzi de la 20 mii până la 60 mii lei. 

 

Potrivit proiectului de lege adoptat, persoana juridică, vinovată de comiterea acestei infracțiuni va fi pedepsită cu amenzi de la 60 mii – la 100 mii lei, cu privarea dreptului de a mai desfășura vreo activitate publică.

 

O persoană cu funcție de răspundere va primi de la 7 la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a mai ocupa funcții publice, iar persoana juridică va fi pedepsită de la 100 mii 140 mii lei sau închisoare de la 10 la 20 de ani, cu privarea dreptului de a mai activa.

 

Potrivit autorilor proiectului, acesta va contribui la respectarea angajamentelor internaționale asumate de R. Moldova în vederea combaterii traficului de persoane, a organelor și țesuturilor umane. Proiectul de lege a fost adoptat cu majoritate de voturi în a doua lectură.

    Sursa: Politik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.