Selectați pagina

Încetează să-ți mai vopsești buzele, unghiile și fața!

Încetează să-ți mai vopsești buzele, unghiile și fața!

filotheos_zervakosCa părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc, deci, ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu. E ca şi cum ai spune: „Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă şi să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că simt «femeie fermecătoare», modernă, nu înapoiată”. Însă în felul acesta Îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.

Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi.

Şi să-ţi împodobeşti de-aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi Sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în împărăţia cerurilor. Însă dacă vei urma moda şi te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiţi vopsindu-te, le vei imita şi la fumat, şi la jucat cărţi şi la altele, care sunt scârboase chiar şi când le aminteşte cineva.

(Ne vorbește părintele Filothei Zervakos, Editura Egumenița, 2007, p. 98)

4 Comentarii

 1. Crestin Liberal

  E dreptul fiecarei femei sa-si sublinieze feminitatea sunteti ingusti la minte cu mentalitate medievala!!

  Răspuns
  • slava

   “Crestin Liberal”-asa ceva nu exista, exista sau crestin, sau ne-crestin. Da fiecarae femeie are dreptul sa faca ce vrea, ca si fieacare barbat, si acest articol nu e pentru tine, este pentru crestini care stiu ca si pentru fiecare cuvint spus in plus vor raspunde, nu numai pentru faptele, care le fac multe femei si barbati in ziua de azi, ceea ce este uriciune in fata Domnului

 2. Mihaela

  Aveti perfecta dreptate d-le parinte,in ceea ce priveste vopsitul,doar ca eu credca doar in nuante ce nu sunt natuarale unghii negre, albastre,buze rosii,eu ma folosesc de cosmetica si sper ca nu gresesc de ce ?folosesc fonul de ten nu pt al supara pe dumnezeu elma creat destul de frumoasa,dar de la soare, munca fata issi pirde din gingasie si folosind nuanta naturala ca sa redau starea care am fost ,asemenea si cu vopsitul unghiilor ,credca ca sa foloseti o crema si un lac cu o culare exac ca cea naturala pt a repara totul ce isi pierde din frumusetea naturii in timplu muncii ,nu cred ca-i greseala .Orice ce se risipeste se repara ,si cipul nostru la fel ,prefer sa fac asta si sa merg la biserica cu gindul la rugasciune,decit sa nu fac si stind in biserica in loc sa ma gindesc la cele sfinte eu trebuie sa ma gindesc mereu ca nus ingrijita si cinevea se uita la mine in ce hal sunt..

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  Mihaela ştii ce înseamnă Creştin Ortodox?

  Dumnezeul nostru ne este Model de mântuire a sufletelor, şi, uite, El S-A răstignit pe Cruce!

  da noi ne ruşinăm în faţa oamenilor că se face faţa cu riduri şi se rup unghiile în timpul muncii!

  curăţia sufletească este pentru Dumnezeu, pe când curăţia trupească este pentru oameni.

  asta nu înseamnă că nu trebuie păstrată cu stricteţe igiena trupească pentru că trupul acesta nu este al nostru, ci a Lui Dumnezeu!
  dar totodată, nimic din Legea Domnului nu ne permite să ne chitim într-atât ca să plăcem cuiva!

  chiteala este desfrânare şi punct.

  cea mai simplă cosmetică se face pe baza de sânge de la spitatul de naştere, copiii avortaţi se trimite în loreal şi toate restul mizerii jidoveşti.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *