Selectați pagina

Începînd de azi se interzice expunerea produselor din tutun la vitrină

Începînd de azi se interzice expunerea produselor din tutun la vitrină

Începând cu data de 15 august, în Republica Moldova, va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă privind controlul tutunului. Astfel, va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor din tutun în toate spațiile comerciale.

Fumătorii și utilizatorii dispozitivelor de încălzire a tutunului nu vor putea vedea produsele la vitrină, însă, vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora, transmite Infotag.

Lista produselor din tutun, imprimată pe hârtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vânzător la solicitarea cumpărătorilor cu vârste de peste 18 ani. Lista nu va conține imagini sau evidențierea produselor sau elementelor decorative.

Noua prevedere legislativă impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător.

Mai mult ca atât, autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vânzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun. Mai exact vor fi interzise inscripții cum ar fi „Aici se vând țigări” sau „Țigări pot fi găsite la prima casă”.

Totodată, se vor permite inscripții cu denumirea generală a produselor, de genul „Tutun” sau „Tobacco”, însoțită de avertismentul de sănătate „Fumatul ucide. Renunță acum”.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rândul tinerilor. Aceste restricții se aplică în 30 de state din Regiunea Europeană.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.