Selectați pagina

Începînd cu ziua de ieri, fiecare instituţie de învăţământ va avea fişe şcolare

Începînd cu ziua de ieri, fiecare instituţie de învăţământ va avea fişe şcolare

fise scolareToate instituţiile de învăţământ din ţară dispun de pe data de 22 decembrie, de fişe şcolare, documente care prezintă o informaţie succintă despre fiecare şcoală în parte. Fişele au fost elaborate de Ministerul Educaţiei şi sunt deschise pentru publicul larg, fiind plasate pe site-ul oficial al ministerului, transmite IPN.

Fişa şcolii conţine informaţii despre numărul de elevi şi mediile examenelor pe diferite trepte de şcolarizare, numărul de profesori şi nivelul lor de calificare, bugetul instituţiei şi limba de predare. Toată informaţia este plasată într-un context general, fiind posibilă compararea datelor cu mediile pe raion şi pe ţară.
Urmărind datele din fişe, fiecare persoană interesată poate vedea de câţi bani dispune o anumită instituţie de învăţământ şi câte resurse revin în medie pentru un elev. Astfel, în document se conţine cifra exactă a bugetului instituţiei şi felul în care acesta a fost gestionat de administraţia şcolii, fiind indicate toate capitolele de cheltuieli, inclusiv retribuirea muncii angajaţilor, mijloacele alocate pentru formarea profesională a cadrelor didactice, precum şi plăţile pentru servicii.
Responsabilitatea pentru corectitudinea datelor din fişele şcolilor revine administraţiilor instituţiilor de învăţământ care au furnizat informaţiile.
Conform datelor de la 10 octombrie anul curent, în Republica Moldova activează 1354 de instituţii de învăţământ general.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.