NATO e gata de RĂZBOI cu Rusia: Trimite ARMATA la Marea Neagră

NATO a anunţat joi o consolidare a prezenţei sale navale în Marea Neagră, în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacţie la atitudinea considerată ameninţătoare a Rusiei după declanşarea conflictului ucrainean în 2014, relatează AFP.’Astăzi am convenit (…) să sporim prezenţa navală a NATO în Marea Neagră cu exerciţii militare şi strângere de informaţii’, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o reuniune la Bruxelles a miniştrilor apărării din NATO, scrie agerpres.ro.

Aceasta este una dintre consecinţele deciziilor luate la ultimul summit al NATO, la Varşovia, în iulie 2016, în vederea consolidării prezenţei militare a Alianţei pe flancul său estic.

Citeşte şi:  Cea mai mare moschee din România se va construi lângă noul sediu al masonilor

În Marea Neagră, rotaţia navelor militare va fi ‘din ce în ce mai frecventă’, la fel ca exerciţiile desfăşurate în comun cu ţările din regiune, a explicat Jens Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Turcia, Bulgaria şi România sunt cele trei ţări NATO care au acces la Marea Neagră, la fel ca Ucraina şi Georgia, ţări partenere ale Alianţei implicate în conflicte la frontiera cu Rusia.

Această prezenţă întărită în apropierea Rusiei are scop ‘defensiv’ şi ‘nu va duce în niciun caz la un conflict sau la o escaladare a tensiunilor’, a dat asigurări şeful NATO.

Citeşte şi:  Activiştii gay au atacat o conferinţă dedicată politicilor pro-familie

‘Este o parte a adaptării noastre globale la un mediu mai provocator şi mai dificil din punct de vedere al securităţii, inclusiv în regiunea Mării Negre’, a mai spus el.

În plus faţă de prezenţa sa navală, NATO va efectua de asemenea misiuni de supraveghere aeriană şi va dispune de trupe desfăşurate pe teren în această regiune, a declarat Stoltenberg.

În paralel cu acţiunile NATO, Statele Unite ale Americii au desfăşurat de asemenea trupe în mai multe ţări din Europa de Est, ca parte a operaţiunii ‘Atlantic Resolve’ decisă de administraţia Barack Obama după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Citeşte şi:  Desfiintarea banilor cash dorita de liderii capitalisti, in lupta lor pentru control

Circa 500 de militari americani au sosit marţi în sud-estul României pentru exerciţii comune cu militarii români.

NOTĂ:

Zilele trecute s-a mărit prezența trupelor NATO în România. Conflictul din Ucraina a reînceput. Rusia dă târcoale cu avioane de luptă, iar Donald Trump îi cere lui Putin să retrocedeze Crimea. Dacă ținem cont și de amenințările Rusiei la adresa României din cauza scutului anti-rachetă de la Deveselu, unde credeți că se va desfășura această confruntare? Să ne ocrotească bunul Dumnezeu de așa ceva.

Share This